Оръжейна фирма е регистрирана и има офиси в централата на

...
Оръжейна фирма е регистрирана и има офиси в централата на
Коментари Харесай

ПОРЕДЕН АБСУРД! БЧК отдала офис в централата си на оръжейна фирма

Оръжейна компания е записана и има офиси в централата на една от най-влиятелните филантропични организации у нас - Българския червен кръст. За парадокса и вероятните последствия от него споделя репортерът на NOVA Генка Шикерова.

БЧК съжителства с оръжейната компания от момента, в който става притежател на постройката в столичния квартал „ Лозенец”.

Председателят на организацията Христо Григоров изясни, че за БЧК нямало значение на каква компания отдава офиси чартърен.

„ Нас ни интересува финансовият запас, който получаваме. Този финансов запас – споделям, го връщаме ", съобщи Григоров. От организацията обаче отхвърлиха да предоствят на NOVA контракта за наем. Не споделиха и защо се употребяват приходите от него.

На четвъртия етаж, където се намира оръжейната компанията, няма табела. Адресът попада и в формалната регистрация на сдружението.

В същото време от контракти за наем, регистрирани в Агенцията по вписванията, излиза наяве, че възможни връзки на филантропичната организация с оръжейна компания биха представлявали риск за имиджа и репутацията на БЧК.

Правилата на Международния комитет на Червения кръст са безапелационни: комитетът нито търси, нито приема поддръжка от компании, произвеждащи или търгуващи с оръжие. Организацията е учредител на интернационалното филантропично право.

От Международната федерация на Червения кръст, към която принадлежи и БЧК, не пожелаха да разясняват проблема.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР