Oracle обяви, че ще придобие здравната технологична компания Cerner за

...
Oracle обяви, че ще придобие здравната технологична компания Cerner за
Коментари Харесай

Oracle купува здравната технологична компания Cerner за 28 млрд. долара

Oracle разгласи, че ще придобие здравната софтуерна компания Cerner за близо 28.3 милиарда $. Това е най-голямото придобиване на компанията и е знак, че софтуерните колоси виждат опазването на здравето като вероятност за напредък, оповестява New York Times. Цената на договорката ще бъде платена в брой и придобиването неотложно ще способства за приходите на Oracle, се споделя в известие компанията. Приключването ѝ зависи от утвърждението на регулаторните органи, както и осъществяването на спомагателни условия, в това число акционерите на Cerner да одобряват търговото предложение. Oracle чака договорката да бъде завършена през идната година.

В изказване доктор Дейвид Файнбърг, новият изпълнителен шеф на Cerner, декларира, че обединяването с Oracle ще даде на компанията " невиждана опция да форсира работата си по модернизиране на електронните здравни досиета ", да усъвършенства работата на лекарите и медицинските сестри, както и грижите за пациентите.
Необходимост от цифровизация в опазването на здравето
По данни на KLAS Research Cerner е втората по-големина компания в бранша за цифрови здравни досиета, като през 2020 година тя е държала 25% от пазара. Дигитализирането на здравните досиета се счита за нужда за медицината, като в дълготраен проект се чака то да стане по-ефективно, което да понижи разноските и да усъвършенства обслужването. Въпреки това този развой се оказва сложен и изисква много средства и време. Според изследване на Mayo Clinic, представено от Oracle, сега множеството лекари употребяват цифрови здравни досието, само че прекарват сред 1 и 2 часа в административна работа за всеки час, прекаран лице в лице с пациенти, както и добави 1 до 2 часа от свободното си време.

Подобно на други промишлености и този бранш минава към облачните технологии за осъществяване на своите действия. Според анализатори Oracle и Microsoft виждат в големия пазар на здравни услуги опция за подсилване на позициите си в бизнеса с облачни услуги. През април Microsoft се съгласи да заплати 19.7 милиарда $ за Nuance Communications, водач в региона на гласовото различаване, употребен в областта на опазването на здравето. Oracle показва гласовия си помощник, както и облачните си технологии, като средства, които ще оказват помощ на Cerner да усъвършенства услугите си в бранша. Придобиването на Cerner слага Oracle във водеща позиция на пазара за здравни услуги, където други софтуерни колоси като IBM и Гугъл се изправят пред провокации през последните години. Сливането също по този начин има капацитет да комбинира данните, които Cerner събира в своите цифрови досиета, с инструментите за разбор на данни и изкуствен интелект на Oracle, с цел да помогне за откриването на модели и да прави прогнози за ефикасни лекувания.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР