Оптимизмът в българина се завръща, ГЕРБ продължава да е водещата

...
Оптимизмът в българина се завръща, ГЕРБ продължава да е водещата
Коментари Харесай

40% от българите смятат, че страната се справя с председателството на ЕС


Оптимизмът в българина се завръща, ГЕРБ продължава да е водещата политическа мощ в България, следван на съвсем 4% разлика от Българска социалистическа партия.

Това сочат резултатите от последното изследване на социолозите от "Тренд ", направено по поръчка на "24 часа ".

Изследването е извършено измежду 1004 пълнолетни български жители по метода "лице в лице” сред 1 и 7 март тази година.

Данните демонстрират, че след тримесечен спад оптимизмът на българите още веднъж се връща на равнищата си от ноември. Днес 53 на 100 от хората настояват, че са оптимисти за развиването на България против 36%, които са песимисти.

Според социолозите възвръщането на оптимизма може да е обвързвано и със сезоните, тъй като през по-студените месеци равнищата на скептицизъм се увеличавали, а по-топлите носели чувството за скептицизъм.

Хората резервират по-скоро оптимистичните си упования за икономическото състояние в страната и за персоналния витален стандарт. Най-много обаче са тези, които не чакат смяна нито в икономическото състояние в страната (44%), нито в виталния си стандарт (50%).

Най-позитивно настроени за бъдещето си и това на страната са последователите на ГЕРБ. Симпатизантите на Българска социалистическа партия са по-скоро оптимисти, сочи още изследването.

Електоралната поддръжка за партиите се резервира сходна с тази от последните месеци. Ако изборите са през днешния ден за ГЕРБ биха дали своят вот 21,1 на 100, Българска социалистическа партия остава на втора позиция с 18,4%.

Третата позиция е на Движение за права и свободи с 6,6%, като компактно зад тях са "Обединени патриоти " с 5,1%. Реформаторският блок продължава да пази инерция, набирайки 1,6% от всички интервюирани. Със подобен резултат са "Воля” и "Да, България ".

Проучването е тествало и отношението на българина към Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Според 40% от хората България се оправя с председателството, а съгласно 17% - не. 43% наблюдават новините към него, само че повече от половината (52%) не ги наблюдават, демонстрира още изследването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР