Оптимизъм, добро настроение и приятна атмосфера в съблекалнята. Това е

...
Оптимизъм, добро настроение и приятна атмосфера в съблекалнята. Това е
Коментари Харесай

Ясен Петров: Мачът с Литва може да ни отвори вратите към Световното

Оптимизъм, положително въодушевление и приятна атмосфера в съблекалнята. Това е рецептата за триумф на селекционера на националния ни тим по футбол Ясен Петров. В предаването " Тази заран " по bTV той съобщи, че мачът с Литва е " най-важният " и " може да отвори врата ". " Лъвовете " са четвърти в групата в квалификациите за Мондиала в Катар. Те записаха тъждество и победа в последните си два мача. След триумфа над Литва на стадион " Васил Левски " селекционерът се разплака.

" Вече 20 години съм треньор, до момента в никакъв случай не съм проявявал такава страст. Направихме тъждество с Италия и им споделих, че в случай че не победим Литва, това ще се изтрие. Един тим се гради с победи. Много малко хора имаха вяра, че можем да създадем нещо против Италия. Ако аз нямам доверие, няма по какъв начин да го предам на момчетата. ", разяснява Петров.

Той разкри, че отношението на италианския щаб и на всички хора във Флоренция е било прелестно.

" Искам (б. ред. - футболистите) да си повярват малко повече. Трябва да сме по-силни като колектив. Атмосферата сред играчите е добра. "

" Вече започваме да вършим ядро. Не е елементарно, не се окайвам. Знам какво ни следва. Опитвам се да им вдъхвам оптимизъм от самото начало. Няма значение, че нямаме звезди. Вярваме на хората, които викаме ".

" Опитваме да създадем една конюнктура, една страст. Да е прелестно, да е радостно, когато сме дружно. На подготовка и мач обаче е друго. Аз се трансформирам. "

На 9 октомври отборът ни гостува на Литва, а три дни по-късно е хазаин на Северна Ирландия.

" Не желая да слагаме каруцата пред коня. Не мога да кажа, че нямаме късмет (б. ред. - за класиране за Катар 2022). Най-важен е идващият мач с Литва, той може да ни отвори вратата. Там ще играем с един мобилизиран тим, на неестествен терен, само че нашето предпочитание е да отидем и да победим ", добави Ясен Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР