"Оптимистите за бъдещето на страната ни са повече от песимистите.

...
"Оптимистите за бъдещето на страната ни са повече от песимистите.
Коментари Харесай

Четири партии влизат в следващия парламент, прогнозира Екзакта

"Оптимистите за бъдещето на страната ни са повече от песимистите. Съотношението е 43% към 40% ", разяснява пред БНР социологът Лидия Йорданова, началник на социологическа организация "Екзакта " за последното им изследване, завършено в средата на 2020-а.

Тя посочи, че за последните 3 години песимистите са намалели с 5%.

"На въпроса за личното си бъдеще на българите през новата година, оптимистите са 50%, а песимисти са 29% ", уточни още Йорданова.

В изследването на "Екзакта " се обрисуват четири политически сили, които сигурно ще влязат в идващия парламент - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и Движение за права и свободи, а "Демократична България " и "Обединени патриоти " са с евентуална опция да прескочат бариерата от 4%.

"В нашите данни през последната година няма случай, в който да сме записали Българска социалистическа партия като първа политическа мощ, само че в това време дистанцията на ГЕРБ пред Българска социалистическа партия би могла да бъде свита още (в момента е 2%, съгласно данните от изследването - б.р.). Изненади и развиване на обстановката могат да се чакат.... Всички политически обединения, които се готвят да нападат Народното събрание, са в доста добра кондиция, тъй като сега те съществуват в изискванията на икономическа, политическа и здравна рецесия. Всичко това ги държи във висока политическа подготвеност ", изясни социологът.

Йорданова беше безапелационна, че акцията ще реши кой ще е спечелилият: "Нито една от двете огромни партии (ГЕРБ и Българска социалистическа партия - б.р.) не може да се надява на огромна външна страна, те са мобилизирали най-твърдите си гласоподаватели ".

Социологът акцентира, че в идващия парламент ГЕРБ ще ръководи с сътрудници: "Два пъти по-често хората търсят опция на ГЕРБ в дясното политическо пространство, в сравнение с вляво ".

По думите ѝ казусът на левицата е, че не може да разшири периферията от гласоподаватели и не може да създаде партниращи леви обединения. Лидия Йорданова посочи, че от осведомителната акция за имунизирането ще зависи развиването на здравната рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР