Оптимистично е да очакваме, че в момента е пикът на

...
Оптимистично е да очакваме, че в момента е пикът на
Коментари Харесай

Броят заразени показва, че нещата ще продължат да се влошават |

" Оптимистично е да чакаме, че сега е пикът на четвъртата коронавирус вълна у нас. Смятам, че нещата ще продължат да се утежняват, тъй като броят на открити инфектирани демонстрира, че кривата нараства и не сме стигнали платото ". Това сподели в студиото на “Денят стартира ” доктор Иван Колчаков - анестезиолог и член на УС на МБАЛ " Софиямед ”.

“Най-важните запаси в опазването на здравето към този момент са изчерпани - това е човешкият фактор. Огромна илюзия е да се броят кревати и здравни заведения, тъй като те не лекуват. Специализираните екипи, които правят реанимация, са огромен недостиг и без пандемия. А в този момент ние сме разграничени по групи, които би трябвало да поставят грижи за болните от COVID-19, а в това време и останалите заболявания действат. Така че дефицитът на фрагменти е извънредно изострен - освен на лекарите, а тук са и сестрите, и санитарите ”, разяснява той.

По думите му е трагично държанието на българските жители, които не осъзнават, че отговорността за техния живот и здраве е лична, а не на лекарите, не на здравната система, а още по-малко на политиците ”.

“Българските жители трябваше да се възползват оптимално бързо, като хората в цивилизованите страни, и да се имунизират ”, добави доктор Колчаков.

Заместник-председателят на Българската болнична асоциация Иван Тодоров, съобщи, че цялата здравна системата е застанала един до друг, с цел да поеме тежестта на болестта.

“И частни, и общински, държавни лечебни заведения еднообразно поемат тежестта. Ваксинацията работи, когато е всеобща ”, безапелационен беше той.

По думите му българите са приели имунизацията като акт на самостоятелна отбрана, а тя е въпрос на групова отговорност - да застанем един до друг против един незабележим зложелател, който лишава човешки животи, и да се погрижи за другия, за по-слабия, за по-възрастния.

" Тежестта на тази борба се поема най-много от лекарите, медицинските сестри, санитарите и по-малко от обществото ", акцентира той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР