Оптимист съм, защото вече имаме възможността да предвидим как и

...
Оптимист съм, защото вече имаме възможността да предвидим как и
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Оптимист съм, вече имаме възможност да предвидим как ще мутира COVID

Оптимист съм, тъй като към този момент имаме опцията да предвидим по какъв начин и накъде ще мутира вирусът.

Така могат да се основат средства, в това число и ваксини, за тези разновидности на вируса, съобщи доктор Александър Симидчиев от „ Демократична България “ в ефира на “Здравей, България ”.

Пулмологът добави, че се знае кои елементи от ковид мутират най-интензивно.

За зеления документ в Народно заседание Симидчиев съобщи, че разпоредбите не се съблюдават единствено от обособени хора. Според него е проблем, че народните представители няма да бъдат глобявани при неспазване на разпоредбите, а елементарният жител бива глобен.

“В България за жалост поради сериозната съпротива против ограниченията остава това, че популацията е към момента рисково за тежко боледуване и висока скорост на разпространяване ”, добави пулмологът.

“Когато тези, които желаят да пазят, са към една трета от всички, които подлежат на болест резултатът е, че не можем да отворим всичко като Англия. Там огромна част от обществото е предпазено ”, сподели още той.

„ Заради високите равнища на инфекциозност при Омикрон, доста хора ще се заразят. Въпросът е дали това ще докара до важен имунитет и дали вирусът няма да мутира. Не приказвам за разновидност в България, тъй като сме дребна популация, а за това да внесем извън мутирал вид, най-често измежду хора с по-нисък или минус в имунитета, каквито са тези в Южна Африка да вземем за пример ”, приключи доктор Симидчиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР