Оптимист съм за приемането на промените в Конституцията, защото има

...
Оптимист съм за приемането на промените в Конституцията, защото има
Коментари Харесай

Премиерът е оптимист за приемането на промените в Конституцията

Оптимист съм за приемането на измененията в Конституцията, тъй като има сериозен консенсус по отношение на измененията в правосъдната система. По отношение на другите въпроси, свързани със статута на служебните държавни управления и националния празник, се разискват няколко разновидността. Това разяснява министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти, заяви Правителствената осведомителна работа.

Той предизвести, че в случай че поправките в правосъдната система не бъдат признати от депутатите, това ще бъде проблем за цялата промяна, в това число по отношение на упованията ни за влизане в Шенгенското пространство и в еврозоната.

Премиерът беше безапелационен, че полемиката за статута на служебните кабинети не е самоцел.

„ Тя е резултат от това, което видяхме при нескончаем интервал на ръководство на служебни държавни управления - по какъв начин президентът еднолично може да вземе голяма власт, която не му се поставя по Конституция, следвайки правилото на разделяне на управляващите “, акцентира акад. Денков.

Министър-председателят уточни три разновидността за промени в статута на служебните кабинети. Първият е те да бъдат отстранени, каквото са предложили представители на Венецианската комисия на неотдавнашна среща в Министерския съвет. Вторият е министър председателят на такова държавно управление да се избира всред заемащите няколко съответни висши позиции и той да предлага министрите. Третият вид е мощно да се лимитират пълномощията на служебното държавно управление.

„ България е парламентарна република, тъй че Народното събрание ще реши по какъв начин да бъдат изменени законите, тъй че да се получи вярно систематизиране на управляващите. Това е задачата, това е духът на Конституцията “, съобщи акад. Денков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР