Оптимист съм и винаги вярвам в здравия разум у хората,

...
Оптимист съм и винаги вярвам в здравия разум у хората,
Коментари Харесай

Кметът: Ограничава се дейността на Общината, ако бюджетът за 2024 г. не се приеме

„ Оптимист съм и постоянно имам вяра в здравия разсъдък у хората, още повече в тези, обвързани политически и партийно. Ще бъде доста неприятно, в случай че бюджетът за 2024 година не бъде признат “, разгласи кметътСтефан Радев пред публицисти.

Гласуването на проектобюджета за 2024 година е част от дневния ред на идната този четвъртък сесия на локалния парламент. По думите му, това ще ограничи Общината да разполага с плануваните средства от новия бюджет, което ще повлияе и на нарастването на заплатите в обособените общински структури. Бюджетът за тази година е на рекордни равнища за Общината – близо 200 млн. лева

„ Наясно сме, че инфлационните процеси си текат и няма по какъв начин да се надяваме да купуваме същите артикули, материали и услуги и да плащаме миналогодишните заплати. Това сигурно ще ограничи активността на Общината и ще затормози развиването й “, акцентира Радев. Той напомни, че през последните две години не е предлагано нарастване на налозите и таксите. „ Ако нямаме настоящ бюджет, ще би трябвало да се ограничим до размера на разноските от 2023 година “, съобщи градоначалникът.

Чуйте в аудиото....

Общо 72 точки са включени в дневния ред на сесията на Общинския съвет. Сред тях попадат изменение в една от общинските наредби и тактиката за ръководство на общинската благосъстоятелност за 2024-2027г.

На съвещанието в четвъртък ще бъде гласувано още партньорството на Общината в планове на градове и организации - част от мрежата на Програма „ Предизвикателство „ Интелигентни градове “ (Intelligent Cities Challenge) на Европейската комисия.

Местният парламент ще взема решение още дали Общината да кандидатства по оповестена процедура, с която ще бъде продължена активността на Областния информативен център в Сливен.

Друга точка е обвързвана с одобрение на Програма за ръководство на Община Сливен за мандат 2023 – 2027 година Общинските съветници ще гласоподават и стратегия за работата на градския парламент през първото тримесечие на тази година. В дневния ред е включено и одобряване на тазгодишната стратегия за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи и на проекта за младежта за 2024 година

Сред точките за гласоподаване попадат още културният календар на Общината за тази година и одобряване на листата на общинските жилища по предопределение.

Сесията ще се организира всекидневно в зала „ Май “ от 9 часа. Повече информация за дневния ред и материалите може да намерите на посочения линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР