„Оптимист съм и нещо, което много ме радва - политическият

...
„Оптимист съм и нещо, което много ме радва - политическият
Коментари Харесай

Борисов и Звиздич обмислят създаването на регионална авиокомпания

„ Оптимист съм и нещо, което доста ме радва - политическият хайлайф на Балканите разбра, че единственият път е към Европейски Съюз и НАТО. Важно е да дадем действителна вероятност на страните от Балканите за присъединение към Европейския съюз “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Борисов разкритикува Запада за политиката на Балканите

Европейски Съюз е изправен пред рецесия на Балканите и би трябвало да работи неотложно

Денис Звиздич е на публично посещаване в България от четвъртък по покана на Бойко Борисов.

Премиерът и Звиздич обсъждаха през днешния ден в Министерски съвет основаването на районна самолетна компания, която да свързва столиците на балканските страни.

Борисов уточни, че е упълномощил на министъра на превоза да прегледа тематиката за полети сред 4 - 5 страни от района, които нямат свои самолетни компании.

„ По другите инфраструктурни планове - автомагистрали и жп пътища се работи. Всяка една страна по трасетата би трябвало да постави оптимални старания да приключи своите сектори “, добави той.



Денис Звиздич благодари на България, че е сложила тематиката за участие на страните от западните Балкани в Европейски Съюз като приоритет по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Той уточни, че страната е изпълнила всички условия на Европейска комисия и чака до кроя на годината да получи статут на кандидат-член на Европейски Съюз и да стартира договарянията за участие.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР