Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити.

...
Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити.
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити



Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити. Това е извънредно тежко закононарушение, само че за разкриването му е образуван най-хубавият екип от специалисти. Това сподели шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов в ефира на БТВ.

Топ криминалистът призна, че за проверяващите е щяло да бъде по-добре, в случай че бащата на Адриан Златков им беше съдействал в цялостен размер. „ В началото имахме неговата поддръжка и подпомагане, само че след това реши да работи по различен начин”, призна шефът на ГДБОП.

Версията за отвличането на Адриан поради неплатено Данък добавена стойност е известна още през цялото време, обсъждана е в хора на следствието, само че съществуват и други линии, по които би могло да бъде осъществено това похищение, означи Спиридонов. „ Не бих коментирал обстоятелства от досъдебното произвеждане. Сформиран е най-хубавият екип от най-хубавите експерти във всички оперативни структури в министерството, сътрудниците работят много усилено”, акцентира той.

Операциите на ГДБОП в последните 2 години са приблизително по 4-5 на седмица, сподели още Ивайло Спиридонов. По думите му сега проведената престъпност не е централизирана конструкция, както са били преди ВИС и СИК, а има дребни групи по регионалните градове и села, които са се профилирали в една или незаконна активност. „ Нямат шапка от горната страна, а работят самосиндикално”, уточни той.

След възобновяване на ГДБОП в Министерство на вътрешните работи съставът е понижен с 30%, сподели Спиридонов. По думите му обаче чиновниците са задоволително стимулирани, с цел да си правят работата. „ За последните 2 години най-вече незаконни групи са обезвредени по линия на опиати, следват такива по митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система, трансгранична проведена престъпност и контратероризъм “, сподели още Ивайло Спиридонов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР