Оптичните мрежи “избуяват” заради бума на облачните технологии (снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Облакът и виртуализацията разгръщат оптичните комуникации


Оптичните мрежи “избуяват” поради взрива на облачните технологии (снимка: CC0 Public Domain)

Оптичните мрежи и информационни системи ще доближат пазарен размер от 36,6 милиарда щатски $ до 2027 година Този бизнес ще пораства приблизително годишно с по 8,6% през прогнозния интервал.

Нарастващото разбиране на облачните услуги и услугите за виртуализация в международен мащаб и разширението на телекомуникационната инфраструктура в разрастващите се стопански системи са главните движещи фактори за растежа на пазара на оптично информационно и мрежово съоръжение, споделят анализаторите от Markets and Markets, които оповестиха прогнозата.

Центровете за данни имат максимален принос за развиването на пазара на оптично информационно и мрежово съоръжение през 2021 година Този напредък се дължи на фактори като прехода към облачно предпазване и възходящото софтуерно развиване, в това число машинно образование, изкуствен интелект и така наречен надълбоко образование. На собствен ред комбинацията от въпросните трендове усилва трафика на данни в мрежите, което основава търсене на трансивъри, превключватели и усилватели с висока скорост на данни за ефикасна връзка на данни. Наред с това водещи снабдители на облачни услуги като Гугъл, Amazon и Microsoft внедряват високоскоростно трансивъри в своите центрове за данни.

От позиция на технологиите WDM държи най-големия пазарен дял към 2021 година, а точно 69%. Ключови фактори за растежа са необятната честотна лента, лесното настройване, по-добрата сигурност, дуплексното излъчена. Поради всичко това се чака WDM да продължи да държи ай-големия дял от пазара в интервала до 2027 година

Най-бързото развиване пък ще се следи в Азиатско-тихоокеанския район. Там междинният ритъм на разгръщане на пазара ще е към 11%. Азиатско-тихоокеанският район е най-големият производител и консуматор на смарт телефони, преносими компютри, тв приемници и разнообразни други устройства за генериране на данни в целия свят. Това води до огромно търсене на интернет в района, като по този метод подтиква растежа на пазара на оптично информационно и мрежово съоръжение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР