Оптически прибори на стойност почти 15 млн. лева без ДДС

...
Оптически прибори на стойност почти 15 млн. лева без ДДС
Коментари Харесай

Каракачанов купува оптически прибори за 15 млн. лева

Оптически принадлежности на стойност съвсем 15 млн. лв. без Данък добавена стойност посредством рамкови съглашения купува министърът на защитата Красимир Каракачанов, като срокът за осъществяването им е три години. Поръчката е разграничена на две обособени позиции.
Първата е за доставка на двуканални очила за нощно виждане във военно формирование 46 690 – Пловдив, и във военно формирование 22680 – Карлово.
 Красимир Каракачанов: Модернизирането на българската войска евентуално тормози някого Красимир Каракачанов: Модернизирането на българската войска евентуално тормози някого
" ДАНС и прокуратурата си свършиха работата. Аз зная доста неща от доста време, не съм вдигал звук, с цел да не преча на следствието. Всек...
Планира се да бъдат закупени 926 броя очила на стойност над 13,7 млн. лв. без Данък добавена стойност. Това значи, че за едно произведение се плануват 14 808 лв..
Очилата са предопределени за наблюдаване на пространството пред военнослужещия при прикрито напредване в нощни условия с или без моторни транспортни средства, осъществяване на специфични интервенции с водене на дейни бойни дейности, пречистване на здания, десантни интервенции и други действия, изпълнявани от войските.
Втората е за доставка на 1500 колиматорни мерника с имагинерна алена точка за пловдивското формирование. Прогнозната стойност на рамковото съглашение е 1 250 000 лв. без Данък добавена стойност.
Мерниците са предопределени за пукотевица с автоматизирани оръжия до диаметър 7,62x54 mm (патрон 908/30 г) при интервенции, тактически учения и осъществяване на служебни задания в условия, при които задачата е ясно забележима (денем, при понижена видимост, или нощем, когато задачата е видима). Изделието е прицел с еднократно нарастване, допускащ примерване (подготовка за произвеждането на изстрел с огнестрелно оръжие - б.р.) с двете отворени очи, което дава опция да се следи ситуацията към задачата, до момента в който се прави прицелването.
 Каракачанов: Гласувах за увеличение на приходите и сигурност Каракачанов: Гласувах за увеличение на приходите и сигурност
" Гласувах за продължаващо увеличение на приходите, за обичайното българско семейство и сигурността на българските жители ". Това за...
Примерването се прави с ориентиране на оръжието по този начин, че забележимата в полезрението на мерника проектирана алена точка да се наложи бързо върху задачата. Също и в нощни условия, когато задачата не е забележима с невъоръжено око, мерникът следва да се употребява с уред за нощно виждане.
Военното ведомство е пред край на поръчка за доставка на военно съоръжение за разузнаване и наблюдаване. Тя е оповестена през 2020 година и е за 5,7 млн.лв. без Данък добавена стойност. Една от седемте позиции също е за двуканални очила за нощно виждане, когато за единична стойност е заложена сумата от 16 300 лева без Данък добавена стойност. Спечелена е от софийското „ Оптикс “ АД - профилирано в конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и произведения с военно и гражданско предопределение.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР