Опряха автомат в слепоочието му и го биеха по гърба:

...
Опряха автомат в слепоочието му и го биеха по гърба:
Коментари Харесай

Опряха автомат в слепоочието му и го биеха по гърба: В Одеска област хора във военна униформа отвлякоха тийнейджър

Опряха автомат в слепоочието му и го биеха по гърба: В Одеска област хора във военна униформа отвлякоха младеж. Събитието се е случило в Измаилски регион на Одеска област.

В Одеска област на 2 април в село Приозерное, община Суворовская, към 17:30 ч. хора във военна униформа принудително „ опаковаха “ 14-годишен младеж в рейс и го откараха към прилежащо село.

Оксана Терзи, шеф на отдела за обществена отбрана на популацията на селския съвет на Суворов, описа пред Bessarabia INFORM за това събитие.

Според дамата трима мъже в зелени военни униформи с автомати „ хвърлили 14-годишно момче в бял бус, без да приказват “. Когато обаче схващат за възрастта на момчето, го пускат на автомагистралата.

Това се случило, до момента в който момчето вървяло по централната улица на Приозерни до приятелката си. До него спрял бял микробус. Оттам изкочили трима слаби военни с автомати и му извили ръцете. Похитителите носели черни маски. Виждали се единствено очите на мъжете. Шофьорът си е седял зад кормилото.

Ръководителят на отдела за обществена отбрана на популацията на селския съвет на Суворов акцентира, че няма кой да се застъпи за момчето, защото той е сирак, а личната му баба става аставник на него, брат му (деца близнаци ) и по-малка сестра. Братята учат в осми клас в учебно заведение в село Приозерное.

Тя акцентира, че по време на отвличането малолетното дете е било подложено на физическо принуждение и психическо и обществено мъчение.

„ Когато военните завлякоха момчето в микробуса, започнаха да опират дулото на автомата в слепоочието му, по-късно в челото, тъй като детето се съпротивляваше, тъй че реакцията му на самозащита подейства да се измъкне, а нападателите го удържаха, като му нанасяха удари с автомат в гърба. Набиха го и му завързаха ръцете с найлонова връзка ”, споделя шефът на общественото отделение.

На въпрос дали момчето наподобява по-голямо от възрастта си, Оксана отговори, че е много невисок, само че снажен. Но в случай че погледнете го погледнете по-отблизо, той наподобява като четиринадесетгодишно дете.

Чак, когато са го качили в микробуса, нападателите са го попитали за възрастта му. И когато схващат, че е на 14 години, не му повярваха – желали са паспорта му.

Когато разбрали, че возят малолетен, те го освободили от буса и свалили връзките.

Униформените също предизвестили момчето да мълчи за случая, тъй като знаят къде живеят околните му и той.

Нападателите са изхвърлили момчето на входа на село Красни Яр. Оттам той е вървял 5-7 километра, до момента в който се прибере у дома.

„ Беше смутен, трепереше. Беше в положение на потрес три дни, не беше спал три нощи, само че го болеше доста Оксана.

Въпреки това детето е отишло на учебно заведение на идващия ден, само че не е споделил на никого за случая.

Учителят по украински език научил за отвличането и побоя над младежа от баба му, която продава свещи в църквата. А самият човек беше клисар в локална черква.

След признанието на ученика, учителят незабавно уведомил шефа на учебното заведение и селския старейшина за това. Тогава била извикана полиция, само че до решителни дейности от страна на чиновниците на реда не се стигнало.

С момчето е работил психолог, тъй като детето е затворено.

След това загрижени обществени служащи и психолог се свързаха с районната прокуратура на Измаил дружно с бабата на жертвата. Самата Оксана Ивановна осведоми комисаря на Върховната рада на Украйна по правата на индивида Дмитрий Лубинец за този случай, а точно представителството му в Одеса.

„ Ако това момче беше дете на служители, тогава полицията щеше да разрови земята, само че щяха да намерят виновниците за това принуждение “, акцентира Оксана Терзи.

В събота, 5 април, Оксана още веднъж се обадила в полицията. Служителите на реда насилствено пристигнаха в село Приозерное след заканите на дамата да разгласи на общоукраинско равнище тази обстановка, в която бяха забъркани военните.

По думите й 14-годишното момче е минало медицински прегледи, само че нямало синини, защото са минали три дни от отвличането. Имало е единствено следи от връзките, с които е бил завързан.

„ Тези бойци знаеха по какъв начин да бият, тъй като всички вътрешни органи на момчето го боляха “, акцентира Оксана Терзи.

Жената сподели, че след тежък диалог с полицията, всички показания на момчето са записани на камерата, неотложно са открити очевидци на отвличането и детето е поканено на следствен опит. Освен това полицията е отишла в Красни Яр, с цел да откри камери за видеонаблюдение.

Източник –/ Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР