Опростаченият човечец не може да осъзнае, че всеки трябва да

...
Опростаченият човечец не може да осъзнае, че всеки трябва да
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Опростаченият човечец не може да осъзнае, че всеки трябва да си знае мястото. Гледа Борисов – пожарникар с неособено висок интелект…

Опростаченият човечец не може да осъзнае, че всеки би трябвало да си знае мястото. Гледа Борисов – пожарникар с неособено висок разсъдък, класа и образование и си мисли за какво пък и той да не стане я народен представител, я някакъв шеф. Така написа Елена Гунчева-Гривова  в собствен пост, озаглавен „ Какъвто народа, такова и държавното управление “.
SafeNews разгласява поста на Гривова без редакторска интервенция:
КАКЪВТО НАРОДА, ТАКОВА И ПРАВИТЕЛСТВОТО Проблемът в България – и в политиката и в обществото, е, че всичко се принизява и опростачва. Всеки неособено интелигентен и неособено просветен и неособено учтив субект се счита за черешката на тортата и не пропуща да си постанова мнението. Хора с обикновено мислене и никакви знания считат, че ръководството е елементарна работа. И всеки водач или продавачка или готвачка могат до го правят сполучливо. Като даже не могат да осмислят систематичният проблем в обстановката. Университите бълват висшисти на кило и без стойност. Поне множеството. Масови са случаите хора с по три дипломи да работят като общи служащи. Защото с тези дипломи не могат нищо да работят. Едно, че се появиха изумителни специалности като мениджмънт на кетъринга. Друго, че равнището на обучение е такова, че действително познания няма, а единствено хвърчащ лист с оценки. Затова и бизнесът търси служащи със познания, но познания няма. Има единствено дипломи.
Опростаченият човечец не може да осъзнае, че всеки би трябвало да си знае мястото. Гледа Борисов – пожарникар с неособено висок разсъдък, класа и образование и си мисли за какво пък и той да не стане я народен представител, я някакъв шеф.
Да не е по-прост от пожарникаря?!? Затова и си избира такива политици – хора, на които възпитанието и класата естествено им са непознати. Средностатистическият българин си харесва Азис, Преслава, турските сериали, Игри на волята и продавачката на марули в Народното събрание. И никакъв разсъдък не може да ги накара да се спрат да избират себеподобни. Зрелища да има! Синдромът на Дънинг-Крюгер по този начин грубо е завладял българите, че съвсем не се вижда светлина в тунела.
Интелигентните и класни хора даже не желаят да се включват в политиката или даже да изричат мнение. Защото не желаят да се подлагат на нервността на тълпата и обидите й.
Хаосът е към този момент в България. Неработещи институции, тромава администрация, малоумници отпред на страната. Опасна и нездравословна за страната политика и народ, който си желае зрелищата и е недоверчив към всеки с някакъв разум. Понякога изгубвам оптимизма си…. Още разбори четете в секция Коментари
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР