Опрощаването на 1,6 млн. лева дългове в Столипиново и Шекер

...
Опрощаването на 1,6 млн. лева дългове в Столипиново и Шекер
Коментари Харесай

ВМРО: Идеята да се опрощават дългове в Столипиново е двоен стандарт

Опрощаването на 1,6 млн. лв. задължения в " Столипиново " и " Шекер махала " от общината е избирателен популизъм. Това обявиха от Вътрешна македонска революционна организация в свое мнение до медиите по отношение на желанието на Община Пловдив да опрости задълженията на наемателите на общински жилища в циганските махали.
Според тях това е двоен стандарт по отношение на останалите български жители, които са наематели на общински жилища.
Те показаха мнение, че сходно предложение, изключително поради идните избори, наподобява на опит за пазаруване на благосклонности.
Пред законите всички български жители следва да бъдат равни и еднообразно да се употребяват от предоставените права, само че също по този начин и да бъдат съзнателни реализатори на избрани отговорности, споделя се още в позицията.
Патриотите показват като дискриминация по отношение на останалите български жители толерирането на циганския етнос.
Според тях общината би трябвало да работи освен за събирането на насъбраните отговорности, само че и да не разрешава тяхното увеличение.
Предвиждайки, че доста неправителствени организации ще излязат с позиция, че няма по какъв начин да се желае от обществено слаби хора да заплащат наемите си, от Вътрешна македонска революционна организация отвръщат: Да стартират да работят, а не да вегетират и да задръстват обществената система на страната.
Патриотите припомнят, че точно за такива случаи водачът на партията Красимир Каракачанов е предложил да се вкарат спомагателни наказания, като общественополезен труд или прекъсване на помощите, при отвод от осъществяване на гражданските отговорности .
Едва ли общинските управляващи биха опростили задълженията на младо образовано семейство, което работи почтено, заплаща налози, само че просто приходите не са му достигнали да си заплати наема, считат от Вътрешна македонска революционна организация и приканват да се завърши с двойните стандарти.
От партията припомнят и че депутатът Александър Сиди е настоял пред институциите в Пловдив да не се поддават на напън и да не позволяват настаняването на ромите от някогашната махала в село Войводиново в пловдивски общински жилища.
Според тях " популисткият избирателен ход " на Община Пловдив е доказателство, че Концепцията на Каракачанов за ромите е наложителна.
28 години ромите бяха отглеждани от страната и подучвани от всякакви НПО-та, че могат да не заплащат, само че за сметка на това да употребяват по всевъзможен метод публичния запас, възмущават се от Вътрешна македонска революционна организация.
С цел да се позволи казусът с насъбраните задължения в Пловдив от партията имат намерение да предизвикват предложение за процедура за продажба на сходни жилища в махалите на лица, които са правилни платци към общината.
В предлагането се планува при закупуването да бъдат платени всички локални налози, такса битови боклуци, наеми и лихви.
От своя страна длъжниците би трябвало да бъдат принудени да изоставен жилищата неотложно, безапелационни са от Вътрешна македонска революционна организация и прибавят, че общината би трябвало да спре всевъзможни държавни и общински плащани я към тези лица, с цел да си върне парите.
Според патриотите е немислимо години наред да се привилегироват обособени обществени и етнически групи , в случай че в листата на чакащите да получат правото да употребяват общинско жилище са над 700 семейства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР