Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало

...
Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало
Коментари Харесай

Драми и интриги преди евроизборите в ГЕРБ, БСП и Патриотите

Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало да стане още в първия месец на 2019 година. Всяка от партиите към този момент обмисля своите любимци.Вътрешнопартийните драми и удари под кръста занапред предстоят, безапелационни са политиците.
При ГЕРБ главните кандидати са трима, всичките са дами – Мария Габриел, еврокомисар, Ева Майдел, евродепутат и Лиляна Павлова – доскорошен евроминистър, оповестява bTV.

При Българска социалистическа партия – водачът на ПЕС и някогашен ръководител на партията на социалистите Сергей Станишев не крие упоритостта си да води. Срещу него от управлението на Българска социалистическа партия обаче биха могли да изправят някогашната му половинка – Елена Йончева.

При патриотите има заложена конспирация, от чийто излаз зависи дали ще се явят дружно или по настрана. „ Атака” евентуално ще упорства лидер да е Волен Сидеров, а Вътрешна македонска революционна организация – Ангел Джамбазки.

„ Повечето ни евродепутати се оправят ужасно, единствено един не желае да бъде номиниран”, разяснява водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неофициално се знае, че това е Владимир Уручев. Така в общата численост се отваря място, което би могло да е за Лиляна Павлова.

Ако Павлова не замине към Брюксел, би могла да измести Кристиян Вигенин от мястото –председател на еврокомисията в Народното събрание, спекулират депутати. И позволяват, че това може да го стимулира да се пренасочи към европарламента.

В Българска социалистическа партия въпросът ще се реши на конгреса на партията на 26-и януари, а при патриотите също всичко още е на кантар.

Ако брекзит стане факт през март, местата на британските евродепутати ще бъдат преразпределени сред другите страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР