Определяне дата за избори е конституционно правомощие на президента. За

...
Определяне дата за избори е конституционно правомощие на президента. За
Коментари Харесай

БСП: Президентът посочва датата на изборите, но да се съобрази с епидемията

" Определяне дата за избори е конституционно пълномощие на президента. За четири години в никакъв случай не сме се намесвали в решенията на президентската институция. За нас всяка дата в законно избрания период е допустима ". Това гласи позицията на ИБ на Българска социалистическа партия за избраната от президента дата за осъществяване на парламентарните избори.

Припомняме, през вчерашния ден, че изборите би трябвало да бъдат извършени в период - 28 март, с доставени лицензирани машини. Трябва да се спазят всички ограничения, които да подсигуряват правото на всеки един българин на избор и да минимизират риска за неговото здраве.

От левицата акцентират, че към датата на издаване на Указа за насрочване на изборите, той би трябвало да е съгласуван с епидемиологичната конюнктура .

" Ние продължаваме подготовката си за избори ", се споделя още в позицията на социалистите, призната на днешното съвещание на Изпълнителното бюро на партията.

По-рано денем от новата партия на някогашния втори в сегашната ръководеща партия ГЕРБ - Цветан Цветанов обявиха, че са обезпокоени от опитите на премиера Бойко Борисов да употребява пандемията от ковид като предлог за отсрочване на идните парламентарни избори за оставането му на власт до лятото на 2021 година Те акцентират, че през вчерашния ден, заявявайки, че част от ограниченията ще бъдат разхлабени предварително на 14 декември, а останалите ще бъдат отстранени седмица по-късно.

От своя страна водачът на партия " Воля ", че доста съществено е прочел сегашния текст на Конституцията и знае какви са опциите за осъществяване на изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР