Определям думите на македонския премиер като груби, неоснователни и недопустими

...
Определям думите на македонския премиер като груби, неоснователни и недопустими
Коментари Харесай

Нинова: Осъждаме действията на властите на РСМ, като инициираме обща декларация на българското НС

„ Определям думите на македонския министър председател като груби, неоснователни и неприемливи за България. Председателският съвет продължава и на него ще предизвикваме обща декларация на българското Народното събрание против всички зачестили думи и дейности от страна на формалните управляващи в Република Северна Македония против престижа и достолепието на България, в която да запишем, че осъждаме сходни дейности и държим да се извършват изискванията по контракта. Ползвам случая да препотвърдя позицията на „ Българска социалистическа партия за България “- както знаете ние не подкрепихме началото на договаряния за присъединение на РСМ към Европейския съюз. Времето потвърди, че сме били прави. Тези хора не са подготвени, нито за полезностите, нито за морала на европейската общественост. “

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.


Нинова отговори и на журналистическите въпроси във връзка с сформиране на държавно управление с първия мандат и появилите се спекулации във връзка с позицията на Българска социалистическа партия: „ Винаги преди такива обстановки се пускат всевъзможни интриги и операции. Първата беше, че сме се договорили с ГЕРБ и към този момент държавното управление е готово – както виждате не е правилно. Сега втората е, че наши депутати ще поддържат или с неявяване, или с излизане от зала. Категорично ви декларирам, че това няма да стане “, сподели водачът на социалистите и отхвърли всевъзможни спекулации за игри с кворума, като уточни, че депутатите на Българска социалистическа партия даже няма да осъществят командировките си.

 

„ Всички, които имаме някакви командировки – няма да ги изпълним. Аз трябваше да съм на публично събитие на годишнина на немските социалдемократи по покана на господин Шолц, само че няма да отпътува “, добави тя.
Нинова разяснява и позицията на Българска социалистическа партия във връзка с втория мандат: „ Както постоянно сме ви казвали: в случай че получим покана, ще участваме в диалозите с безусловно същата кардинална позиция. Ако изискат нещо съществено, да не оферират партиен министър председател, подготвен кабинет, някакви там таблици с цели, преди да са ги разискали с тези, от които желаят поддръжка. Това е разумно – когато искаш поддръжка от някого и не ти стигат гласовете, първо седни да разговаряш преди да слагаш нещо готово на масата и да искаш натискачи на копчета “, безапелационна бе тя.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!      

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР