Определя се формулата за бъдещото правителство и тя е според

...
Определя се формулата за бъдещото правителство и тя е според
Коментари Харесай

Гечев разкри формулата за кабинет: 8-4-3-2

Определя се формулата за бъдещото държавно управление и тя е съгласно парламентарната тежест. Това съобщи пред Българска национална телевизия Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Което ще рече, че в случай че сметнете вярно депутатите ще видите напълно разумно, че партията на смяната ще има най-вероятно 8 министерски кресла, Българска социалистическа партия - 4 и по-късно 3 за " ИТН " и 2 места за " Демократична България ", изясни той.

След това партиите ще би трябвало да предложат хора за съответните постове, това е прави на партиите да оферират хора, само че допускам, че имената ще бъдат обсъждани, само че главният аршин при разискването би трябвало да бъде потенциалът на съответния претендент дали той има нужния опит и качества, с цел да може да реализира политиката зад която стои обединението, а освен неговата партия, уточни Гечев.

По думите му, откакто се формулира съдружното съглашение, ще бъдат разисквани и съответните постове.

" Не сме обсъждали имена в Българска социалистическа партия ", сподели той. " Ние желаеме да присъстваме в държавното управление по метод, по който нашите представители ще могат да защитят някои от главните цели, стратегии и документи, сподели той.

" Формулата е по единодушие с първия диалог, който организирахме с представители на Политическа партия, а в неофициални диалози с сътрудници от другите групи, виждам, че няма проблеми с тази формула ", сподели Гечев.

" Без Българска социалистическа партия няма по какъв начин да има държавно управление, по този начин както не може и без другите евентуални три колегата ", сподели той.

" Ако вземат участие служебни министри, те ще бъдат от квотата на партията на смяната. Ние длъжностен министър нямаме. Можем да предложим четири наши министри в бъдещия кабинет ", уточни Румен Гечев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР