определи срещата като шанс за Вашингтон и Пекин отново да

...
определи срещата като шанс за Вашингтон и Пекин отново да
Коментари Харесай

Разговори Байдън-Си: Президентът на Китай казва, че „Земята е достатъчно голяма, за да успеят и двете ни страни“

дефинира срещата като късмет за Вашингтон и Пекин още веднъж да се върнат „ в естествен курс “.

Той сподели в сряда, че двете стопански и военни суперсили би трябвало да се уверят, че съперничеството сред тях „ няма да премине в спор “ и да ръководят връзките си „ отговорно “.

Двойката се разклати ръце, до момента в който разговаряха в селска къща, преди да отпътуват за срещата на върха на форума на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (APEC) в Сан Франциско, на към 30 благи.

Г-н Байдън сподели, че задачата на диалозите бяха водачите да се „ схванат “, като в същото време споделиха, че носят „ тежки отговорности “ за света.

„ За две огромни страни като [и], да обръщат тил една на друга не е вид “, сподели господин Си. „ Планетата Земя е задоволително огромна, с цел да могат двете страни да съумеят. “

Тъй като връзките сред Съединени американски щати и Китай са на опън, срещата на Байдън и Си е по-важна от всеки път

Говорейки в имението Филоли в Уудсайд, Калифорния, той добави: „ Нереалистично е едната страна да преустройва другата, а спорът и борбата имат непоносими последствия и за двете страни. “

Откакто се срещнаха за финален път през ноември 2022 година, обтегнатите връзки бяха в допълнение обтегнати от свалянето от страна на Съединени американски щати на китайски „ шпионски “ балон, който прелетя над Америка, и от разликите на самоуправляващия се остров Тайван, както и от хакването на Китай имейли на чиновник на Байдън.

Напрежението сред Китай и Съединени американски щати нараства

Г-н Си сподели, че доста неща са се случили от последната им среща, като сподели на медиите: „ Светът излезе от пандемията на Коронавирус, само че към момента е под нейните големи въздействия. Глобалната стопанска система се възвръща, само че инерцията й остава мудна. “

След срещата господин Байдън написа в X, някогашен Twitter: „ Оценявам диалога, който организирах през днешния ден с президента Си, тъй като считам, че е от първостепенно значение че се разбираме ясно, водач с водач.

„ Има сериозни световни провокации, които изискват нашето взаимно водачество. И през днешния ден постигнахме същински прогрес. "

Прочетете повече:

Г-н Байдън ще се концентрира върху поддържането на информационни линии отворени за попречване на недоразумения, които биха могли да доведат до спор сред нациите.

Очаква се той да притисне господин Си да употребява въздействието на Китай върху Иран, с цел да стане ясно, че Техеран или неговите подставени лица като Хизбула не би трябвало да подхващат дейности, които биха могли да доведат до разширението в по-широк спор.

Г-н Байдън също е подготвен да пази Съединени американски щати, засилвайки контрола върху износа на полупроводникови чипове.

Г-н Си желае гаранции от господин Байдън, че Съединени американски щати няма поддържа независимостта на Тайван, стартира нова студена война или потисне икономическия напредък на Китай.

Той също по този начин желае да покаже на Америка, че Китай към момента е положително място за вложение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР