Определено вече повече от месец руските сили са в отбранителна

...
Определено вече повече от месец руските сили са в отбранителна
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Войната на Русия няма как да стане отечествена, защото Кремъл все още говори за военна операция

Определено към този момент повече от месец съветските сили са в отбранителна позиция в региона на Херсон. През последните седмици украинските военни много сполучливо употребяват получените от западните страни въоръжения, с цел да унещожават логистични депа, хранилища, инфраструктура, за да приготви контраатака. 

Това разяснява пред Нова тв проф. Тодорр Тагарев, някогашен министър на защитата. 

Ако украинските сили съумеят да си върнат окупираните територии по Днепър, това ще е освен военно достижение, само че и ще има въздействие върху други процеси. От една страна да се справищ с формация от към 20 000 съветски военнослужещи не е малко. От друга страна има концепция на Кремъл да се направи референдум в окупираните територии и то на 11 септември. Така че доста е значимо кой ще владее Херсон. Вече е ясно, че там няма по какъв начин да бъде създадено каквото и да е волеизявление на жителите, само че е доста евентуално украинската войска да успее да си възвърне контрола там, уточни той.

Войната на Русия няма по какъв начин да се трансформира в нещо като отечествена война, най-малкото тъй като Кремъл даже не приказва за война, а за специфична интервенция, за някакви цели. Те към този момент не помниха какво беше началото на войната, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР