„Определено може да кажем, че причината за смъртта (на Алена

...
„Определено може да кажем, че причината за смъртта (на Алена
Коментари Харесай

Прокурор Иво Илиев: ДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това от лични вещи на Спига

„ Определено може да кажем, че повода за гибелта (на Алена Щерк) с оглед събраните досега доказателства и последните експертизи е тежка черепно мозъчна контузия, която е довела до летален излаз “, съобщи заместител градския прокурор Иво Илиев в „ Тази заран “ на Би Ти Ви.

Все още обаче оръжието на закононарушението не е намерено, сподели Илиев. По думите му главен обвинен за убийството е Виктор Спига.

„ Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е взело участие в осъществяването на това тежко закононарушение “, сподели прокурорът.

„ Тепърва ще се вършат всички експертизи. Към този миг считаме, че има задоволително доказателства за неговата виновност. Това е повода в действителност той да бъде притеглен като обвинен за осъщественото закононарушение. Има ДНК в колата на разположение от мъжки пол, което съответствува с ДНК-то, взето от негови персонални движимости и такъми. Това ни кара да считаме, че точно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от вкъщи й до местността, където е открито точно с този автомобил “, сподели Илиев.

Прокурорът сподели, че в неговото ведомство не са получавани сигнали от Алена Щерк за принуждение против Спига:„ Това не е изяснено изрично, само че доколкото направихме бърза инспекция в прокуратурата, такива сигнали няма. Разбира се, ние ще създадем още по обстойна инспекция и ще установим дали в полицията няма подавани такива сигнали, само че досега аз персонално нямам информация “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР