Определено има голямо значение какъв процент от интензивните легла са

...
Определено има голямо значение какъв процент от интензивните легла са
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Голяма част от населението буквално изтезава здравната ни система

Определено има огромно значение какъв % от интензивните кревати са заети, защото другите талази доближават една избрана заболеваемост. Надявам се това да е един верен аршин по отношение на това какви ограничения ще се взимат, въпросът е до каква степен те ще бъдат спазени. Това разяснява пред Българска национална телевизия доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС по отношение на оповестения от държавното управление нов проект за справяне с коронавирус рецесията.

При 80% заети кревати, което е най-тежката четвърта степен, тези ограничения не престават да не се съблюдават, счита доктор Брънзалов.

Голяма част от популацията, къде умишлено, къде не, безусловно изтезава здравната ни система, само че бъдещето ще покаже дали ще има резултати, аз съм оптимист. България се радва на огромен брой кревати по отношение на популацията, само че през тези две години човешкият запас е или отпаднал, или много намалял. Не може единствено тъй като ние имаме лекари и надлежно здравни заведения, които могат да поемат съответния контингент, да не вършим нищо, с цел да не се случи това, изясни доктор Брънзалов.

Ние, редовите експерти, си вършим работата по един и същи метод от началото на епидемията, добави той.

Според него, с коронавирус зоните са позволени няколко неточности. Те се откриват не в точния момент, не са хомогенно разпределени на територията на страната и ненапълно се натоварват с функционалности, които са безсмислени.

В ДКЦ-то, в което аз работя, има добра колаборация, екипите работят добре дружно, само че все пак има опашки. Тези зони би трябвало да бъдат доста повече, да не се занимават с непотребни функционалности с изключение на диагностициране, да не се занимават толкоз доста с лекуване, в сравнение с с диагностика, да вземем за пример за какво би трябвало да се прави диаграма на всеки в коронавирус зоната, уточни медикът.

Обществото е маргинализирано - има една част, която е имунизирана и интензивно търси бустерна доза, има и една част, която не е дребна, която е разколебана и ние би трябвало да се насочим към нея, разяснява доктор Брънзалов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР