Определението на градските магистрати по жалбата на д-р Димитров, която

...
Определението на градските магистрати по жалбата на д-р Димитров, която
Коментари Харесай

Съдът спря смяната в Пирогов по жалба на отстранения директор

Определението на градските магистрати по жалбата на доктор Димитров, която е против заличаването му от Търговския указател като член на директорския ръб и представляващ " Пирогов ", е от през днешния ден. Той апелира и вписването на доцент Константин Димов като нов член на Съвета на шефовете и избран от здравния министър Христо Хинков за началник на държавното лечебно заведение. 

Съставът на Софийския градски съд се стимулира, че става въпрос за висящо произвеждане, а настояването на досегашния шеф на болничното заведение е възможно, защото все още на жалбата той към момента е член на управителния орган и пази интереса на сдружението, чийто принципал е Министерство на здравеопазването. Преписът е изпратен до Агенцията по вписванията, която би трябвало да спре процедурата по легализиране на рокадите и ще бъде връчен и на " Пирогов ".

Съдебното решение може да бъде обжалвано в едноседмичен период.

Снимка: Dir.bg

Смяната на доктор Валентин Димитров сътвори нов трус в ръководещата коалиция, а от ГЕРБ-СДС дефинираха едноличния акт на здравния министър Христо Хинков като неприемлив за сътрудници във властта и политическа интервенция в опазването на здравето. Заради този акт от първата по величина парламентарна група отвърнаха с протест на пленарните съвещания. Депутатите на ГЕРБ няма да гласоподават нито един законопроект на държавното управление, ангажират се да влязат в пленарната зала единствено за поправките в Конституцията.

Председателят на здравната комисия в Народно събрание проф. Костадин Ангелов пък уточни, че уволнението на доктор Валентин Димитров е възмездие за абсурда със съветника на военния министър Тодор Тагарев - Мустафа Емин от Демократична България, който бе осветен обществено със знанието на шефа на " Пирогов ". Ангелов отхвърли изказванията на Министерство на здравеопазването за финансови нарушавания и съобщи, че болничното заведение е на облага.

" Думите в политиката значат отговорност, а дейностите в политиката носят последствия ", съобщи председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и добави, че доверието сред сътрудниците се гради мъчно, само че се разрушава елементарно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР