Определени от кметовете служби да могат да преместват или да

...
Определени от кметовете служби да могат да преместват или да
Коментари Харесай

Предлагат и общински служители да вдигат неправилно паркирали коли

Определени от кметовете служби да могат да реалокират или да подреждат да се реалокира погрешно паркиран автомобил без знанието на неговия притежател или лицето, което го кара. Това  предвиждат промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани за разискване в Народното събрание.

Въпросните общински служби ще могат да употребяват механически средства и системи, с които да снимат и записват датата, часа и регистрационния номер на колата, която прави нарушаването.

Те ще имат право и на достъп до данните на Министерство на вътрешните работи за записаните транспортни средства, с цел да откриват собствеността на автомобила, написа още в измененията.

Длъжностните лица, избрани от кмета, ще могат и да връчват електронни фишове за наложени санкции, като за задачата ще имат достъп до системата на Министерство на вътрешните работи, в която са отразени невръчени електронни фишове.

Как да ревизирате имате ли санкции и неплатени налози

70 на 100 от постъпилите санкции за нарушавания, открити с механически средства на общините, ще постъпват в бюджета на съответните общини, оферират още депутатите.

Според тях с измененията се дава опция контролът посредством механически средства в обитаемоте места да се даде на стопаните на пътищата, а точно общинските управляващи. Крайната цел е да се усъвършенства сигурността на придвижване в рамките на обитаемоте места и ще докара до понижаване на случаите на произшествия с ранени и починали в тях.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР