Оправянето на леглото е по-скоро скучна работа и нито едно

...
Оправянето на леглото е по-скоро скучна работа и нито едно
Коментари Харесай

5 трика как да научите детето да си оправя леглото

Оправянето на леглото е по-скоро скучна работа и нито едно дете не го прави на драго сърце. И въпреки всичко е добре да научите децата да си оправят леглото заран - като част от навиците да поддържат стаята си чиста и подредена. Но по какъв начин да го извършите? Ето 5 трика, които експертите предлагат да опитате.

1. Организирайте нещата

Малките деца постоянно спят с голям брой играчки и заран тяхното детско легло наподобява затрупано с движимости. Всеки би се обезсърчил при тази панорама. Но има метод да се справите и да улесните задачата на детето, с цел да е по-склонно да я извършва.

Достатъчно е да определите особено място на играчките и плюшените животни - панер, кутия или долап, където да ги поставя заран и откъдето да ги взема вечер. Обяснете, че е доста по-лесно леглото да се оправи, когато играчките са прибрани и леглото е чисто. Така оправянето на леглото ще се трансформира в поредност от елементарни за осъществяване задания и ще стане повече като табиет.

2. Изберете занимателна и цветна завивка

Децата се вълнуват от обичани герои, животни или претекстове и биха били по-склонни да си оправят леглото, в случай че по този начин ще ги виждат по-добре. Затова оставете детето единствено да си избере кувертюра или спален комплект (в взаимозависимост от вашите желания). Когато покрие добре леглото, детето ще вижда по-ясно обичания си дизайн и това ще направи освен оправянето, само че и стаята надалеч по-приятна за него. Освен това ще го накара да се усеща гордо от работата си, което е спомагателен тласък за развиването на табиет.

3. Нека процедурата бъде елементарна

Избягвайте да изисквате по детското легло да има доста възглавници, покривки и други украшения. За детето ще бъде затормозяващо всяка заран и вечер да обмисля къде да ги сложи, да помни мястото им и да се стреми да го повтори. Колкото по-лесно е за него да оправи леглото си, толкоз по-бърз и сигурен триумф ще има в тази активност. И вашата цел ще бъде изпълнена.

С времето то единствено може да изиска спомагателни украшения, само че ги добавяйте, откакто към този момент има навика да си оправя леглото.

4. Не представяйте оправянето на леглото като скучна работа

Колко занимателно може да бъде оправянето на леглото? Пуснете въображението си на воля и ще се изненадате.

Оправянето на детско легло може да бъде упражнение с таймер, в което детето да се стреми да усъвършенства върховете си. Може също да му дадете предизвикването да пусне обичана ария и да свърши работата преди края на песента.

Не пропускайте най-после да го похвалите или даже да премиите с нещо малко, само че прелестно.

5. Не се разочаровайте прекомерно рано

Ако имате шанс, може детето ви да се забавлява същински с оправянето на леглото си. Но в множеството случаи ще се наложи да изпитате нервите си до дъно и да се стараете да насърчавате детето си всеки ден. Не се отчайвайте - започнете, като молите детето да ви оказва помощ, и с времето последователно предайте цялата работа в неговите ръце. И най-важното: в никакъв случай не " дооправяйте " след него, а го насърчавайте деликатно да довърши работата си добре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР