Оправдават се очакванията за твърде хладно време сутрин и все

...
Оправдават се очакванията за твърде хладно време сутрин и все
Коментари Харесай

Превалявания в източните и планинските райони следобед

Оправдават се упованията за прекомерно хладно време заран и все по-топло следобяд в околните дни. Днес минималната температура в София беше едвам 8°, във Видин - 9°, значително по-топло на морския бряг. Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в София и по Черноморието – към 26° в композиция със слаб до сдържан североизточен вятър. Повече облаци и възможност за слаби валежи ще има следобяд в източните и планинските региони.

В първия ден от работната седмица минималните температури ще бъдат по-ниски от нормалните, в по-голямата част от страната сред 8° и 13°, в София - 7°, в на морския бряг – от 13° до 16°. Ще доминира слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, с посока от изток-североизток, а оптималните температури – в интервала от 25° до 30°, в София - към 26°, по-ниски по Черноморието – от 23° до 25°.

На морския бряг ще продължи да духа сдържан североизточен вятър и вълнението на морето ще остане към 3 бала, което подхожда на височина на вълните до към един метър. Температурата на морската вода е от 24° до 26°.

Добри условия за туризъм ще има в планините на следващия ден – ще бъде по-често слънчево, с сдържан североизточен вятър.

И на Балканите ще бъде по-малко прохладно и към този момент съвсем без превалявания, с краткотрайни нараствания на облачността над югоизточните региони от полуострова.

У нас, температурите в околните дни ще се покачват – и минималните, и оптималните. До сряда ще се задържи и най-вече слънчево, само че по-късно още веднъж ще има превалявания и гръмотевични стихии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР