Оправдаването на треньора по джудо Ален Шмит предизвика вълна от

...
Оправдаването на треньора по джудо Ален Шмит предизвика вълна от
Коментари Харесай

Оправдаха треньор за домашно насилие срещу джудистка. "Сбиване между влюбени", заяви той

Оправдаването на треньора по джудо Ален Шмит провокира вълна от неодобрение във Франция. Специалистът трябваше да бъде съден поради домашно принуждение над своята възпитаничка и половинка в живота Марго Пино, само че казусът по този начин и не стигна до съда поради липса на доказателства.

Грозният случай е от уикенда. Пино, която е олимпийска шампионка за смесени тимове от Игрите в Токио и бронзова медалистка от международното през 2019 година, съобщи, че Шмит се е опитал да я удуши. Тя даже сподели фотоси след конфликта, от които ясно се виждат синини по лицето ѝ.

Dans la nuit de samedi à dimanche, j’ai été victime d’une agression à mon domicile par mon compagnon et entraîneur.
J’ai été insultée, rouée de coups de poings,
ma tête a été frappée au sol à plusieurs reprises. Et finalement étranglée.
— Margaux Pinot (@MargauxPinot2)

" Бях обиждана, удряна, главата ми беше блъскана в земята няколко пъти, а най-после бях и душена ", написа тя.

В спомагателни изявления джудистката споделя, че е съумяла да избяга и да се скрие при съседите си. След побоя носът ѝ е строшен.

" А най-после съдът реши да го освободи. Колко костват моите рани и кръвта по пода на жилището ми? Какво липсваше? Може би моята гибел? ", написа още Пино.

Снимка: Getty Images

Тя е уверена, че се е избавила единствено поради наученото по време на тренировките по джудо. " Помислете обаче за тези дами, които не могат да създадат същото ", написа още тя.

Шмит предстоящо отхвърля всички обвинявания, а случая назовава " сборичкване сред влюбени ".

Снимка: Getty Images

По време на чуването си той съобщи, че всички обвинявания са " 100% подправени ". Той даже съобщи, че Пино е стартирала първа, като му е приложила хватки от дуждото. " Никога през живота си не съм удрял жена! Това са цялостни нелепости! ", съобщи той.

Основната теза на бранителите му, която и от съда очевидно одобряват, е че Шмит е задоволително мощен и умел и, в случай че е желал да нарани съдбовно Пино, е щял да го направи.

Снимка: Getty Images

Треньорът беше на път да подпише контракт и да стане ментор на израелския народен по джудо, само че от локалната федерация побързаха да уточнят, че са спрели всички договаряния с него. Самият Шмит съобщи, че ще направи всичко допустимо да почисти името си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР