Оправдаването на президента Доналд Тръмп от Сената в процедурата за

...
Оправдаването на президента Доналд Тръмп от Сената в процедурата за
Коментари Харесай

Оправдаването на Тръмп от Сената разделя общественото мнение в САЩ

Оправдаването на президента Доналд Тръмп от Сената в процедурата за импийчмънт против него разделя американците поравно, основно по партийна линия, макар че болшинството счита, че той евентуално е направил нещо неправилно, демонстрира изследване на Ройтерс и на маркетинговата компания Ипсос.

Националното социологическо изследване в Съединени американски щати открива, че 43 % от пълнолетните американци поддържат решението на доминирания от републиканците Сенат да остави президента на поста му. 41 % не утвърждават освобождението на Тръмп от отговорност, а 17 % не могат да преценяват.

На въпрос за оправдаването на Тръмп обаче, 48 % дават отговор, че Тръмп " евентуално е отговорен в обвиняванията против него, а Сенатът го пази ", до момента в който 39 % споделят, че президентът " евентуално е почтен по обвиняванията против него и Сенатът е взел вярното решение ".

Резултатът подсказва, че някои от американците считат, че даже Тръмп да е направил нещо неправилно, това не е задоволително да оправдае отстраняването му от поста.

Камарата на представителите през декември реши да съобщи президента на съд пред Сената за корист с власт и за възпрепятстване на Конгреса. Обвиненията против Тръмп бяха за хипотетичен напън върху Украйна да стартира следствие против евентуалния му противник на президентските избори през есента, демократа Джо Байдън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР