Оправдаването на Доналд Тръмп по делото за импийчмънт в Сената

...
Оправдаването на Доналд Тръмп по делото за импийчмънт в Сената
Коментари Харесай

Защо републиканците остават лоялни към изгнаника в Мар-а-лаго?*

Оправдаването на Доналд Тръмп по делото за импийчмънт в Сената на Съединени американски щати е още един фарс, написа френският в. " Либерасион ". Демократите не съумяха да убедят задоволително от своите сътрудници републиканци да осъдят някогашния президент, който излиза от втория си развой за импийчмънт без драскотина. Това демонстрира, че въздействието му върху Републиканската партия, обхваната от дълбока рецесия на идентичността, остава мощно. В резултат единствено седем републикански сенатори се осмелиха да гласоподават " отговорен " - незадоволително, с цел да бъде приет за отговорен с нужното болшинство от две трети.

Профилите на републиканските сенатори, дали своят вот друго от останалите си 43-ма сътрудници, демонстрират доста: множеството от тях ще се пенсионират в края на мандатите си, или бяха избрани отново неотдавна, което подсигурява, че ще запазят постовете си най-малко до 2026 година, отбелязва френското издание.

Експрезидентът на Съединени американски щати чества второто оправдателно решение на развой за импийчмънта му - само че високопоставените представители на републиканците чакат нови конфликти, отбелязва английският в. " Гардиън ". Поддръжници на Тръмп и умерени се готвят да се борят за посоката, в която се движи партията. Някои авторитетни персони допускат, че промяната на караула към момента може да следва. На идващите избори през 2024 година Тръмп ще бъде още по-възрастен и към момента не е оповестил дали има желание да се кандидатира, отбелязва английското издание. Освен това загубата на публичното внимание - с напускането на Белия дом и изключването му от главните обществени медии - води до обилни разлики, означи сенаторът Джон Корнин от Тексас.

" Мисля, че към този момент започваме да виждаме някои подготвителни стъпки на други хора, които се стремят да го наследят ", добави той. Съюзници на Тръмп обаче настояват, че той остава център на републиканската галактика, отбелязва в. " Гардиън ". В същото време има признаци, че единството остава в републиканските редици още не е реализирано. Видни съперници на Тръмп предсказват спор. Лари Хоган, губернаторът на Мериленд, който се чака да се кандидатира за републиканската кандидат-президентска номинация през 2024 година, счита, че настроенията против Тръмп ще продължат да се ускоряват.

Защо републиканците остават лоялни към изгнаника в Мар-а-лаго, пита в. " Ню Йорк таймс ". Ако те не се отрекат от него, той ще продължи да ги командва. Преди пет години Тръмп съобщи на протест, че може да простреля човек посред улицата и няма да загуби гласоподаватели. Оправдаването му сподели, че той може да работи злонамерено - и въпреки всичко да резервира мощната поддръжка както на своите гласоподаватели, по този начин и на републиканските конгресмени. Въпреки показаните неопровержими доказателства на процеса за импийчмънт, републиканците не престават да го пазят. Има разнообразни пояснения за този факт - те желаят да завоюват поддръжката на поддръжниците му; че се притесняват от разнообразни неприятности, от професионални до физически нападения; че са водени от злост към демократите и не биха се съюзили с тях; че не желаят да се опълчват на " своята група " ; или даже, че са привикнали да вършат взаимни отстъпки с убежденията си по време на мандата на Тръмп. Но след позорното гласоподаване задачата на тези, които желаят да се разграничат от годините на мандата на Тръмп, стана още по-трудна, акцентира в. " Ню Йорк таймс ".

Източник: Българска телеграфна агенция

*Заглавието е под редакцията на " Мениджър Нюз "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР