Оправдание и нотка на съмнение, подсказваща позиция против - така

...
Оправдание и нотка на съмнение, подсказваща позиция против - така
Коментари Харесай

Караянчева не иска намаляване на партийната субсидия и е скептична за електронното гласуване

Оправдание и нотка на подозрение, подсказваща позиция " срещу " - по този начин изглеждаше ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при снощното си посещение в " Шоуто на Слави " по две огромни тематики, а точно - машинното и електронното гласоподаване и партийните дотации.
Според Караянчева всеобщо машинно гласоподаване не може да има на идващите избори (европейските и локалните през 2019 година), тъй като трябвало да се купят 12 000 машини, а нямало по какъв начин. Тя акцентира, че машини ще има в секции, където има по лист над 300 души и това не е малко.
Електронното гласоподаване не е загърбено и такова ще има. Но от него ще завоюват единствено сънародниците ни в чужбина. Нямаме обаче задоволително сигурност за тайната система, към момента се борим с корпоративния избор, изясни ръководителят на Народното събрание, съобщи " 24 часа ".
Същевременно Караянчева смята, че партийната дотация не би трябвало да се отстранява или понижава, тъй като това щяло да ощети всички партии, най-много дребните. По думите ѝ, със дотацията се вършела " действителна активност " - да вземем за пример се плащало за места за приемни, където гласоподавателите да показват проблемите си.
Запитана дали има депутати лобисти в 44-ото Народно събрание, Караянчева отговори: Мисля, че няма. Ако има някакво подозрение, че даден текст е лобистки, постоянно може да се даде на Конституционния съд. Според нея хората имат подозрения, тъй като има " доста говорене по малкия екран ". " Ние вършим по този начин, че нашата страна да наподобява най-страшното и неприятно място. А не е по този начин. Не споделям, че всички са щастливи, а, че нещата вървят към усъвършенстване ", сподели Караянчева. Тя изясни, че има доста партийни лица по митингите и гневът не е достоверен, което правело митингите опорочени. Хората имат право да излизат на митинг и да споделят мнението си, това е коректив на ръководещите, с цел да не летят те в облаците, е тезата ѝ.
Според правилника на Народното събрание ръководителят на съответната парламентарна група е този, който позволява дали народен представител да пристигна или не на работа. При мен идват единствено за известяван, а аз го експедирам до администрацията, изясни Караянчева в коментар за какво депутати отсъстват от работа, а не понасят наказания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР