Оправдаха се прогнозите за топло време на Коледа - максималните

...
Оправдаха се прогнозите за топло време на Коледа - максималните
Коментари Харесай

Остава топло за сезона, но със слаби валежи от дъжд

Оправдаха се прогнозите за топло време на Коледа - оптималните температури в съвсем цялата страна през днешния ден бяха над 10 градуса, на доста места в Северна България имаше и 16-17 градуса.

Утре рано сутринта в обособени котловини и в Североизточна България температурите ще са към и малко под нулата, в останалата част от страната ще са най-вече сред 2° и 7°.

През деня в Северна и Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. По поречието на Дунав ще е мъгливо и там дневните температури ще останат под 10 градуса, до момента в който северно от планините и в Югоизточна България, където ще духа сдържан югозападен вятър, ще са до към 13 -15 градуса.

Значителна ще е облачността и над Черноморието, само че там ще е съвсем без превалявания. Ще духа най-вече сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10° до 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В обособени региони на планините в западната половина на страната ще има слаби превалявания от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са от 1 градус на Алеко до 9 в Пампорово.

И в останалата част от Балканите ще остане топло за края на декември. В северозападната част на полуострова и по западното крайбрежие на Гърция ще вали дъжд, а в североизточните региони на Румъния - сняг. Дъжд и сняг ще вали в Южна Германия и в обособени региони на Австрия. Дъжд ще вали и на доста места в Западна Европа, на Пиренеите и Апенините ще има и по-значителни количества. Валежи от сняг ще има в Югоизточна Украйна и по-голямата част от Европейска Русия.

У нас при започване на идната седмица северно от планините и в Югоизточна България ще остане прохладно и температурите там ще са по-високи от нормалните, до момента в който в региони с мъгли ще са от 2° до 5°. Ще превалява дъжд, най-вече слаб, само че към средата на седмицата се покачва вероятността за по-големи количества на преваляванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР