Оправдаха се прогнозите за силни гръмотевични бури и дъжд на

...
Оправдаха се прогнозите за силни гръмотевични бури и дъжд на
Коментари Харесай

Гръмотевични бури и краткотрайни валежи се очакват утре

Оправдаха се прогнозите за мощни гръмотевични стихии и дъжд на доста места из цялата страната и през днешния ден, а по време на интензивния дъжд в Малко Търново падна и градушка.

Облачността над страната към този момент стартира да се раздира и преваляванията до среднощ ще спрат, само че на следващия ден още от сутринта ще стартира още веднъж да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност - ще има гръмотевични стихии и краткотрайни превалявания. По-интензивни и обилни по количество ще са в Източна България и в планините, където са вероятни до 20-30 литра на кв.м. Остават и изискванията за градушки. В мощ е и предизвестие за прохладно време - поривите на северозападния вятър ще доближават сред 70 и 86 км/ч. С него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 22° и 27°.

По Черноморието денят ще стартира със слънце, само че към обяд ще има интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Възможни са и градушки. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е към 20°-21°.

Краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевици ще има и в планините. Там ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад.

Предимно слънчево ще е над Пиренеите, Апенините и множеството региони от Западна Европа. Температурите ще се покачат, тук-там ще са и по-високи от нормалните. Над източните региони от континента ще има превалявания от дъжд. Около обяд ще превали и на Балканите. Над Гърция през по-голямата част от деня ще е слънчево, след обяд тук-там със слаби валежи.

Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка е 22 -23 градуса.

У нас при започване на новата седмица ще е хладно, с температури сред 20° и 25°. Вятърът последователно ще отслабне, само че още веднъж ще вали- основно в часовете след обяд и преди среднощ. Във вторник, сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще има повече слънце, до момента в който над източните региони ще има превалявания и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР