Оправдаха се очакванията за по-значителни количества на валежите в южните

...
Оправдаха се очакванията за по-значителни количества на валежите в южните
Коментари Харесай

Между минус 1 и плюс 9 градуса в утрешния ден

Оправдаха се упованията за по-значителни количества на преваляванията в южните и югоизточните райони– областите в най-тъмно синьо, където паднаха сред 20 и 30 л/кв.м. Снежната завивка е приблизително от 25 до 40 см, в югоизточните региони сред 3 и 7 см, в Странджа и Сакар - към 15-20 см.

Валежите към този момент съвсем на всички места стопираха, през нощта и облачността ще намалее и на следващия ден сутринта ще бъде доста студено, в множеството региони сред минус 9° и минус 3°, на морския бряг – към минус 1°.

През деня ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, оптималните температури ще са от 3° до 8°. В по-голямата част от страната ще бъде и слънчево.

Много положителни условия за планински туризъм и зимните спортове. Времето ще е слънчево, като нарастване на облачността се чака в следобедните часове.

Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще се покачат. Опасността от лавини отвън обработените писти е доста висока!

На Балканите ще остане студено за сезона. Ще има раздрана облачност, в обособени региони намаляваща до слънчево, а вятърът ще отслабне.

Ветровито с превалявания от сняг ще е в северните и североизточните региони от континента. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа. По-високи от нормалните ще бъдат температурите в централната част от континента и по Средиземноморието.

У нас, през почивните дни ще има доста слънчеви часове, а температурите ще се покачат. В началото на новата седмица още веднъж се чакат превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР