Оправдаха се очакванията за дъждовно и по-студено от обичайното за

...
Оправдаха се очакванията за дъждовно и по-студено от обичайното за
Коментари Харесай

Валежите продължават, остава и по-студено от обичайното

Оправдаха се упованията за дъждовно и по-студено от нормалното за средата на април време в по-голямата част от страната - едвам 6° е оптималната температура в София, 9° във Видин.
Чувствително по-топло беше в Североизточна България, където имаше и слънчеви часове.

Количеството на преваляванията към момента не е значително, само че и през нощта, и през утрешния ден ще продължи да вали. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София - 7°, оптималните - сред 9° и 14°, в южните региони - до 17°. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от изток-североизток. Привечер преваляванията ще се усилят и през нощта против понеделник тук-там в Западна България и западните региони на Горнотракийската равнина се чакат обилни количества.

Облачно и с превалявания ще е времето и в планините, по-значителни през нощта против понеделник в масивите от Западна България. Границата сред дъжд и сняг ще е на към 1500 метра. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от 4 до 8 градуса. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Не единствено у нас, ще вали съвсем на всички места на Балканите. Причината - следващият циклон, който минава през южните елементи от полуострова.

С превалявания от дъжд, а в планините от сняг, ще е времето и в по-голямата част от Централна и Източна Европа. Слънчево ще е северната половина на Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров, където температурите ще се задължат по-високи от типичните за сезона.

У нас, и в околните дни, ще остане по-студено от нормалното, по-често облачно, на доста места с превалявания. В понеделник се чакат обилни количества. Ще има и гръмотевици. Ще превалява и във вторник, само че ще стартира стопляне. Повишението на температурите ще продължи и през идващите дни, когато ще има и повече слънце.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР