Опра Уинфри изнесе пламенна реч в подкрепа на изложените на

...
Опра Уинфри изнесе пламенна реч в подкрепа на изложените на
Коментари Харесай

Опра Уинфри e първата афроамериканка, получила "Златен глобус"

Опра Уинфри изнесе пламенна тирада в поддръжка на изложените на полови похищения, приемайки премията "Сесил Б. Демил " - "Златен глобус " за цялостни достижения, оповестиха международните осведомителни организации.

Опра Уинфри е първата афроамериканка, получила почетна премия "Златен глобус ". Публиката в хотел "Бевърли Хилтън " няколко пъти я приветства на крайници, до момента в който изнасяше речта си.

Актрисата, кино и телевизионна продуцентка, дългогодишна телевизионна водеща, изпълнителна директорка на лична кабелна телевизия получи самопризнание като модел за подражателство и човек, подкрепял включването на мощни женски облици в киното и малкия екран.

Облечена в черно в поддръжка на придвижването против половото принуждение против дами, Опра Уинфри употребява речта си да уважи всички, споделили преживения тормоз и полови набези, и да съобщи, че "на хоризонта се вижда нов ден " за девойките и дамите.

"И когато новият ден най-сетне настъпи, това ще е с помощта на доста прелестни дами, доста от които са в залата довечера, а и на някои забележителни мъже, които се борят настойчиво да станат водачи и да ни отведат във времето, когато на никого няма да се постанова да споделя "аз също " още веднъж - сподели Уинфри, имайки пред тип придвижването в обществените мрежи против половия тормоз.

Опра Уинфри е отгледана от бедна самотна майка, само че става водеща телевизионна звезда със лично шоу 25 години. В речта си тя сподели, че като дете се е въодушевила от Сидни Поатие - притежател на премията "Сесил Б. Демил " и първи афроамериканец, спечелил премия "Оскар " за най-хубав артист.

"Сигурно в този миг има дребни момиченца, които ме гледат по какъв начин ставам първата черна жена, получила същата премия " - сподели Опра Уинфри.

Тя продуцира кино лентата за гражданските права "Селма " и игра в него през 2014 година, както и в "Безсмъртната Хенриета Лакс " през 2017 година През 1986 година беше номинирана за премия "Оскар " за играта в "Пурпурен цвят ".

Дори откакто престана да снима ежедневното си токшоу, въздействието на Опра Уинфри върху попкултурата остава мощно. Сп. "Форбс " предходната година пресметна положението й на 3 милиарда щатски $ и я сложи на трето място в листата на най-богатите самоиздигнали се дами в Америка.

Речта на Опра Уинфри провокира възторжени мнения в обществените мрежи. Музикантът Фарел Уилямс я назова най-великата.

"Искам да ви кажа, че залата още вибрира като електричество от тази тирада " - написа в Туитър режисьорката Ава Дюверней.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР