Опра ще бъде Опра до последния си дъх“. Днес легендарната

...
Опра ще бъде Опра до последния си дъх“. Днес легендарната
Коментари Харесай

Опра Уинфри на 70: Няма да спра до последния си дъх

Опра ще бъде Опра до " последния си мирис “. Днес именитата телевизионерка отбелязва значим празник - 70 години.

Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари 1954 година в американското градче с полско име Косцюшко в щата Мисисипи. В кръщелното ѝ удостоверение е записана Орпа, само че постоянно се е представяла Опра, защото счита, че звучи по-добре.

Непълнолетните й тогава родители не могат и не желаят да се грижат за нея и я оставят на баба й Хати. Опра отрасва в последна беднотия, а животът й стартира трагично - тя бива изнасилвана, роднините й от мъжки пол се възползват полово от нея, а на 14 година Опра ражда дете, което малко по-късно умира. Опра бяга от у дома и в никакъв случай повече не се връща. 

През 1986 година Опра стартира програмата, трансформирала историята на малкия екран - " Шоуто на Опра Уинфри ". Тя става най-богатата персона от афроамерикански генезис на XX век и единственият милиардер от тази раса. Едноименното токшоу продължава 25 сезона - до 2011 година, а Уинфри основава бизнес с размер на конгломерат, включващ списание, телевизия, книги, както и продуциране и присъединяване във филми.

" Няма да приключа, до момента в който не издишам последния си мирис “, споделя тя в интервю за сп. People от декември 2023. " И когато най-накрая това се случи, ще бъде спокоен мирис. “

Сегашният стадий от кариерата си именитата водеща дефинира по този начин: " Продължавам да се издигам и в този момент съм на място в живота си, в което мога да предложа помощ, с цел да могат други хора да се повдигнат “.

За седемдесетте си години Опра е стигнала до значим житейски извод. " Принципът, който е разковничето, крайъгълният камък за метода ми на деяние в света... Животът е по-добър, когато го споделяш. “

На въпроса какво желае да бъде нейното завещание, Уинфри цитира починалата си другарка и поетеса Мая Анджелу.

" Сега разбирам какво ми сподели Мая Анджелу, когато се върнах от откриването на моето учебно заведение в Южна Африка “, сподели Уинфри.

" Помислих си: " О, Мая, това учебно заведение ще бъде най-голямото ми завещание, тези девойки “, спомня си Опра. " И тя сподели: " Нямаш визия какво ще бъде твоето завещание... тъй като твоето завещание в никакъв случай не е едно нещо. Твоето завещание е всеки живот, до който си се докоснал. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР