Oppo отне короната на Huawei и се превърна в най-продаваният

...
Oppo отне короната на Huawei и се превърна в най-продаваният
Коментари Харесай

Oppo детронира Huawei на най-големия пазар в света

Oppo лиши короната на Huawei и се трансформира в най-продаваният смарт телефон бранд в Китай през януари. И евентуално е останала преди всичко през цялото първо тримесечие на 2021 година, написа Nikkei. Последният път, в който Oppo бе на първа позиция по продажби в страната с най-голямо население в света, бе през третото тримесечие на 2016 година

През първия месец на 2021 година Oppo държи 23,6% пазарен дял, а през февруари той нараства с още 1,2 прочие п., по данни на IDC. Huawei, която държеше 40% от пазара през третото тримесечие на предходната година, към този момент дава отговор за едвам един от 10 продадени телефона.

Oppo, учредена през 2004 година като производител на портативни медийни плеъри, навлезе в бизнеса с мобилни телефони през 2008 година Ръстът в продажбите на компанията в този момент съответствува със спада на Huawei, която бе принудена да понижи производството поради рестриктивните мерки, наложени ѝ от Съединени американски щати. Китайският колос бе заставен да продаде и марката си Honor през ноември.

Анализатори предвиждат 5% растеж на общите продажби на смарт телефони в Китай през тази година, първият напредък от 5 години насам. Той идва от по-ниска база поради пандемията. Прогнозираните продажби от към 350 млн. бройки за 2021 година са с 20% под пика, реализиран през 2016 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР