Опозорилият се бивш филмов продуцент Харви Уайнстийн е държан в

...
Опозорилият се бивш филмов продуцент Харви Уайнстийн е държан в
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн е държан в средновековни условия, твърди адвокатът му

Опозорилият се някогашен кино продуцент Харви Уайнстийн е държан в " съвсем средновековни " условия в килията, където всеки ден чака за правосъдния си развой в Лос Анджелис, съобщи юристът му, представен от Асошиейтед прес и Франс прес. 

Уайнстийн, продуцирал филми като " Криминале " и " Влюбеният Шекспир " и властвал дълго време над Холивуд, от понеделник е обвиняем за обезчестяване и полово посягане над пет дами в хотели в Бевърли хилс и Лос Анджелис сред 2004 и 2013 година

Ако бъде приет за отговорен, Харви Уайнстийн, който пледира почтен по всички обвинявания, може да получи спомагателни над 100 години зад решетките. По-рано, в първия му развой в Ню Йорк през 2020 година, някогашният продуцент беше наказан на 23 години затвор. 

Първите два дни от процеса в Лос Анджелис бяха отдадени значително на избора на правосъдни заседатели. Във вторник обаче юристът на Харви Уайнстийн притегли вниманието на съдията към изискванията на задържането му.

Килията, в която някогашният холивудски магнат, придвижващ се в инвалидна количка, чака преди чуванията, е " нехигиенична, зловонна ", съобщи юристът му Марк Верксман.

" Условията са съвсем средновековни. Загрижен съм за здравето му и способността му да преживее това изтезание, без да получи инфаркт или инсулт ", пледира юристът, като напомни, че клиентът му е на 70 години и седи самичък с часове в инвалидната си количка, преди да бъде върнат в пандиза.

Съдия Лиса Ленч увери Верксман, че ще беседва със чиновниците, отговарящи за задържането на Уайнстийн по време на процеса, само че добави, че нейните пълномощия по въпроса са лимитирани. 

Очаква се изборът на правосъдни заседатели да продължи още няколко дни, а самият развой - към два месеца.

Вълната от обвинявания против Харви Уайнстийн се отприщи през 2017 година Присъдата на някогашния продуцент в Ню Йорк, чието обжалване беше отхвърлено, беше огромна победа за придвижването #Аз също (#MeToo). 

Общо близо 90 дами, измежду които холивудски звезди като  Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Розана Аркет, са обвинили Харви Уайнстийн в тормоз, полови похищения или обезчестяване. Много от тези случаи обаче са с изтекла отминалост, като някои от тях датират от 1977 година

Уайнстийн постоянно е отричал обвиняванията, както в Ню Йорк, по този начин и в Калифорния, потвърждавайки, че е имал единодушието на дамите.

Бившият продуцент е упрекнат и във Англия за полови похищения от 1996 година

Обвиненията против него са " недоказани, неправдободобни и неоснователни ", сподели юрист Марк Верксман пред пресата през юли 2021 година, заявявайки, че няма съдебномедицински доказателства или надеждни очевидци, които да ги поддържат, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР