Опозицията в САЩ реагира остро на обявения от президента Джо

...
Опозицията в САЩ реагира остро на обявения от президента Джо
Коментари Харесай

Напрежение в САЩ заради задължителната ваксина срещу коронавируса

Опозицията в Съединени американски щати реагира остро на оповестения от президента Джо Байдън проект за преодоляване на ковид, съгласно който всички работодатели с повече от 100 чиновници би трябвало да изискват служащите им да бъдат имунизирани или да показват тест всяка седмица. Тази мярка визира към 80 милиона американци. Други 17 милиона са федерални служащи, които също би трябвало да се имунизират.
Почти ултимативното гледище на президента Джо Байдън милиони американски служащи да се имунизират против ковид среща неодобрението на доста от фирмите и острите реакции на огромна част от републиканските водачи, които заплашват със правосъдни каузи и гражданско непокорство.
Губернаторът на Южна Каролина Хенри МакМастър споделя, че ще направи всичко допустимо да отбрани свободата на всеки гражданин на щата.
Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ном, евентуална кандидатка за президент през 2024 година, разгласи, че приготвя правосъдно дело.
Джей Ди Ванс (J.D. Vance), претендент за Сената от щата Охайо, приканва бизнеса да пренебрегва нарежданията и ги дефинира като тормоз и насила на Вашингтон към хората.
"Само всеобщото гражданско непокорство ще ни избави от авторитаризма на Джо Байдън ", споделя Ванс.
Повече от 208 милиона американци са получили най-малко една доза ваксина, само че към 80 милиона остават неимунизирани.
Байдън споделя, че прави това, което би трябвало, с цел да се бори със съпротивата, която продължава, макар месеците на поощряване и тласъци. Но републиканците и някои от профсъюзите настояват, че президентът надвишава конституционната си власт и слага милиони хора в риск да изгубят работата си, в случай че откажат да се имунизират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР