Опозицията в Общински съвет /ОбС/-Царево в лицето на Емил Пейчев,

...
Опозицията в Общински съвет /ОбС/-Царево в лицето на Емил Пейчев,
Коментари Харесай

Опозицията в ОбС-Царево предлага Общината да отпусне 5000 лева за пострадалите в Турция

Опозицията в Общински съвет /ОбС/-Царево в лицето на Емил Пейчев , Станислав Добрев , Станимир Фешев , Димитър Гочев и Дияна Добрева оферират Община Царево да отпусне безвъзмездната финансова помощ от 5000 лв. за пострадалите от. Докладната бележка е била входирана тази заран . В нея написа:

„ Ние, като общественост не можем да стоим безучастни към страданието на съседите ни. Освен да изразим съпричастността си, предлагаме да бъде изпратена финансова помощ от общината в размер на 5000 лв., с която да бъдат подкрепени потърпевшите и техните фамилии. Поради това и на съображение член 21, алинея 2 по отношение на член 21, ал.1, т. 6 от ЗМСМА предлагаме Общински съвет-Царево да вземе следното решение:

  1. Общински съвет дава единодушие от бюджета на община Царево, да се преведе сума в размер на 5000 лева /пет хиляди лв. / по особено открита от БЧК дарителска сметка за набиране на финансови средства в помощ на потърпевшите от земетресението в Република Турция на 6 февруари 2023 година с IBAN: BG64UNCR76301078660913.
  2. Възлага на кмета на община Царево да извърши всички дейности нужни за осъществяване на взетото решение по т.1.
  3. На съображение член 60, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс, Общински съвет-Царево позволява авансово осъществяване на решението като регистрира, че сегашния случай касае събития от ексклузивен темперамент, в който би трябвало да бъдат осъществени дейности в изискванията на неотложност и необходимост, за избавяне и съхраняването на човешки животи. “

Припомняме, че към 04:20 часа на 6 февруари Турция и Сирия бяха разтърсени от унищожителен трус с магнитуд 7,7 . Няколко часа по-късно удари второ мощно земетресение с магнитуд 7,6 . Трусовете лишиха десетки хиляди човешки животи , раниха още толкоз и нанесоха обилни материални вреди на постройките и инфраструктурата. Безчет са разрушените домове, а опцията за разкриване и изваждане на затрупаните и оживели хора под руините понижава с всеки минал час.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР