Опозицията в лицето на ГЕРБ и Възраждане официално бяха обвинени

...
Опозицията в лицето на ГЕРБ и Възраждане официално бяха обвинени
Коментари Харесай

Радомир Чолаков, ГЕРБ: Кирил Петков ще влезе в историята или като герой, или като национален предател

Опозицията в лицето на ГЕРБ и " Възраждане " публично бяха упрекнати от ръководещата партия " Продължаваме промяната " за дезинформацията и хаоса в страната, както и за разделянето на народа. С коментар по тематиката в " Говори в този момент " гостува депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Разделението в народа стартира през 2020 година Тази ненавист, която беше насадена, докара до това тежко положение, в което се намира страната, съобщи Чолаков.

На Кирил Петков и Асен Василев беше обещано доверието на президента, доверието на някаква част от народа, на машините. Всичко, което има беше обещано, беше задатък на доверие и се оказа, че те не го оправдават, счита депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ и " Възраждане " са две радикално разнообразни партии, безапелационен е той.

ГЕРБ е национална партия - тя има доста необятна база, необятна платформа и група гласоподаватели с доста необятен кръг ползи. Докато " Възраждане " явно съставляват или желаят да съставляват някаква радикализирана част от политическия набор, счита Чолаков. В този смисъл, ГЕРБ е центристки фактор, тя е балансиращият детайл на политическата система сега и би трябвало да пази страната.

Възможни ли са диалози за коалиция сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната "? Ето по какъв начин отговори Чолаков на този въпрос:

Докато Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков са в тази групировка, всевъзможни диалози са безусловно невъзможни. За мен Кирил Петков е някогашен министър председател и Бойко Рашков е някогашен вътрешен министър.

Той добави, че партия ГЕРБ и техните гласоподаватели чакат опрощение за нанесените обиди от болшинството.

Чолаков разяснява и въпроса за ветото над Северна Македония за договаряния за участие в Европейски Съюз.

Доколкото разбирам, два пъти Народното събрание е дал своя вот позиция по този въпрос. Мисля че януари имаше КСНС при президента. Този въпрос е решен, мнението на обществото е еднопосочно ясно. Изпълнителната власт има всички преимущества да вземе решения. Няма потребност този въпрос да се носи в КСНС. Кирил Петков би трябвало да си носи отговорност.

В българската история всеки общественик, който се е захванал с македонската тематика, е станал курбан, съобщи Чолаков, давайки образци.

Чашата е на масата на Кирил Петков и в случай че го е боязън, той би трябвало да го каже. Той ще влезе в историята или като воин, или като народен изменник. Отговорността е пред него. Решението би трябвало да бъде взето от изпълнителната власт.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР