Опозицията в Беларус сформира съвет, който да координира вече десети

...
Опозицията в Беларус сформира съвет, който да координира вече десети
Коментари Харесай

Опозицията в Беларус с Координационен съвет

Опозицията в Беларус образува съвет, който да координира към този момент десети ден митинги против президента Александър Лукашенко. Участниците в съвета показаха подготвеност за разговор с външни медиатори , в това число с Европейския съюз и с Русия, заяви ТАСС.

В същото време в телефонни диалози с водачите на Германия и Франция да не се намесват в беларуската рецесия.
 Лукашенко разгласи цялостна бойна подготвеност, отново приказва с Путин
Лукашенко разгласи цялостна бойна подготвеност, отново приказва с Путин

По думите му против Беларус се водят " координирани дейности "

По време на вчерашните митинги против Александър Лукашенко, който на президентските избори с 80.10% против 10.12% подадени гласове за Светлана Тихановская, стана ясно, че се разраства стачката на служащите от тежката промишленост . Но в същото време държавната организация БелТа заяви за многохилядни манифестации в поддръжка на Лукашенко.

Той, от своя страна, дефинира основаването на Координационния съвет на опозицията като опит за завладяване на властта в Беларус и се закани, че ще бъдат взети съответни ограничения против основателите на тази концепция в сходство със законите в страната.
 Лукашенко хвърли спецчасти против митинга
Лукашенко хвърли спецчасти против митинга

Шумови и сълзотворни гранати, гумени патрони и водни оръдия в центъра на Минск

" Разполагаме с задоволително ограничения, с които д а охладим някои горещи глави ", акцентира беларуският президент. Според него в опозиционния съвет влизат " някогашни " ръководещи и всевъзможни мошеници . " Бившите " са афектирани, тъй като към този момент не са на власт, а в миналото са били, акцентира Лукашенко.

Той също по този начин обърна внимание, че проектите на беларуската съпротива във връзка с религията могат да доведат до междурелигиозна и междуетническа война.
 Евролидерите с изключителни диалози за Беларус, Германия поддържа наказания
Евролидерите с изключителни диалози за Беларус, Германия поддържа наказания

Разговорите са свиквани от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел

" Ние постоянно сме се гордели, че имаме междурелигиозни връзки, при които никой не се усеща обезпокоен - нито православните, нито католиците. Мюсюлманите живеят щастливо и с християните, и с евреите ", сподели Лукашенко и добави: " Сега обаче имам опасения, че това, с което сме се гордели, ще бъде отхвърлено и опозорено ", сподели Лукашенко. И за по- огромна конкретика даде образец с едно от първите оферти, заложени в програмата на белоруската съпротива, а точно да се възвърне Белоруската автокефална православна черква .

Президентът на Беларус също по този начин уточни, че се предлага " пълзяща възбрана на съветския език " . " Те не приказват намерено за това, само че оферират да се носи наказателна отговорност за засегнатост на беларуския език .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР