Опозицията в Албания провежда днес антиправителствен протест, като обвинява кабинета

...
Опозицията в Албания провежда днес антиправителствен протест, като обвинява кабинета
Коментари Харесай

Протест срещу правителството в Албания

Опозицията в Албания организира през днешния ден антиправителствен митинг, като упреква кабинета във връзки с проведената престъпност и го приканва да подаде оставка, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди поддръжници на дясноцентристката Демократическа партия, нейния съдружник Социалистическо придвижване за интеграция и други по-малки партии, се събраха през днешния ден на основния бул. на Мъчениците на нацията, с цел да стачкуват против държавното управление. Полицията е засилила ограниченията за сигурност към постройката на държавното управление, където се организира митингът.

Протестът е считан за тест за поддръжката към Демократическата партия, която претърпя огромна загуба на изборите предходната година, осигурявайки си единствено 43 места в 140-местния парламент.

Сръбската телевизия РТС заяви, че хиляди стачкуващи са се събрали в центъра на Тирана, с цел да стачкуват против метода, по който страната е ръководена от държавното управление на Еди Рама. Участниците в митинга носят албански и американски флагове, а някои са облечени в затворнически униформи. Колоната е водена от водача на демократите Лулзим Баша и някогашния албански министър председател Сали Бериша.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР