Опозицията с остри критики към проекта за държавен бюджет за

...
Опозицията с остри критики към проекта за държавен бюджет за
Коментари Харесай

ГЕРБ с остри критики към проекта за държавен бюджет за 2022 г.

Опозицията с остри рецензии към плана за държавен бюджет за 2022 година. От ГЕРБ възразиха против поемането на нов дълг и заложения недостиг. Според някогашните ръководещи план-сметката за тази година отдалечава България от участие в Еврозоната.

" Дълговете ще станат толкоз огромни, че Еврозоната изобщо не може да е приоритет с тази чудовищна инфлация, с този растеж на заемите - единствено лихвите на година ще бъдат над 1 милиард лв.. И когато се усетите ще бъде толкоз късно ", съобщи на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той акцентира, че с изключение на всичко - хората се чудят по какъв начин ще оцелеят в тази тежка обстановка, предава Агенция " Фокус ". " Гледат си сметките за ток, първи сме по смъртност, инфлацията върви нагоре, числата на инфектираните с ковид също. Освен това, oбщините започнаха режим на тока. Няма да стигнат парите за тролейбуси и метро. Да не приказваме за ремонтите на лечебните заведения. Схемата е ясна - задължения, разпределяне на калпак и до момента в който издържим, след това другите да се оправят ", безапелационен бе Борисов. 

" Длъжен съм да предупредя българите: когато се усетите и разберете защо става въпрос след тези обилни тържества ще разберете, че сте отишли на 50 милиарда дълг и всеки идващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици ", уточни той.

" Само въз основата на импортирания в този момент бюджет дефицитът за тази година се планува да бъде 4.1 на 100, само че това не е същинската цифра, тъй като в края на предходната година бяха изписани като касов разход над 2 милиарда лева и евентуално ще стигне до към 6 % ", сподели Кирил Ананиев от ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция. 

По думите му, това е първото българско държавно управление, което няма своя стратегия. " Имам 30 години стаж в МФ и нямам спомен бюджетът да се прави по този метод, като изключим 1997 год., когато се правеше бюджетът всеки месец. Не бих желал да се връщаме към тази остаряла процедура ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР