Опозицията с остри критики към проекта за държавен бюджет. От

...
Опозицията с остри критики към проекта за държавен бюджет. От
Коментари Харесай

ГЕРБ за Бюджет 2022: Ще платим горчиво за това, което сторихме

Опозицията с остри рецензии към плана за държавен бюджет. От ГЕРБ възразиха против поемането на нов дълг и заложения недостиг. Според някогашните ръководещи план-сметката за тази година отдалечава България от участие в Еврозоната.

" Длъжен съм да предупредя българите: когато се усетите и разберете защо става въпрос след тези обилни тържества ще разберете, че сте отишли на 50 милиарда дълг и всеки идващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици. Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което сторихме. На тези млади момчета желая да кажа: за два месеца ви изчезнаха 4 милиарда от сметките? Та вие откраднахте 4 милиарда? Ами, в случай че са 8? Защо тихомълком взимате задължения по половин милиард всяка седмица? ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Имам 30-годишен стаж в Министерството на финансите и нямам спомен да се прави бюджет по този начин, като изключим 1997 година Но знаете знак на какво е тя ", разяснява някогашният финансов министър Кирил Ананиев. И добави, че по данни на новата власт се чака дефицитът да е 4,1%, само че " това не е същинската цифра ".

" Това са извънредно притеснителни трендове, които ще доведат или до увеличение на налозите, или до влизане в дългова серпантина ", сподели още Ананиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР