Опозицията на лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова постигна

...
Опозицията на лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова постигна
Коментари Харесай

Опозицията срещу Корнелия Нинова направи малък пробив

Опозицията на водача на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова реализира пробив при започване на съвещанието на пленума на партията в събота. Одобрено бевкарване на точка в дневния ред на Конгреса на Българска социалистическа партия на 16 юни, която планува разискване на процедурите за избор на идващия водач на Българска социалистическа партия. Опозицията съумя да се наложи, макар че разискването на правила за избор на водач на партията не бе планувано за днешния пленум

Корнелия Нинова подаде оставка след загубата на европейските избори, само че ще се бори за нов мандат отпред на партията. Тя упорства ръководителят да се избира от всички членове на партията, където има по-големи шансове, а опозицията - от Конгреса на Българска социалистическа партия. Опозицията на Корнелия Нинов има право да упорства за това, тъй като в устава на партията е записано, че директен избор се прави след приключването на мандата на сегашните управителни органи, което е през 2020 година. В случая Нинова е подала оставка предварително.

Опозиция на водача съумя да прокара вкаране на точка в дневния ред на конгресаза разискване на опциятадали самият конгрес да избере нов водач. Идеята е новият водач да кара мандат от една година до приключването постоянния мандат на сегашните управителни органи през2020 година. След това ще се прави директен избор измежду всички членове за нов цялостен мандат на ръководителите на Българска социалистическа партия.

Опозицията упорства за смяна на устава на партията, която гласи, че когато ръководителят приключи предварително мандата си, новият се избира от Конгреса и единствено довършва стартирания мандат. Точно подобен е въпросът с оставката на Нинова сега.

В събота опозицията на Нинова изрази опасения, че Конгресът на 16 юни въобще няма да утвърди оставката на Корнелия Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР