Опозицията е отслабена със смъртта на Навални Убийството на Навални

...
Опозицията е отслабена със смъртта на Навални Убийството на Навални
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Навални ще стряска сънищата на режима за много време напред

Опозицията е отслабена със гибелта на Навални

Убийството на Навални се случва тъкмо в навечерието на президентските избори и след изявлението на Путин с Карлсън. Не може да твърдим, че е било целеустремено ликвидиране, а не естествена гибел, само че по този начин или другояче тя е породена от режима на съветския президент. Той бе погубен от режима и последствоята ще легнат върху режима

Това сподели политологът Огнян Минчев в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS.

Навални е следващата фигура от невероятната поредност от персони, които поеха по мирната опозиция против насилието, уточни Минчев. По негови думи обаче, с цел да преследваш тази тактиката, би трябвало да имаш против себе си съперник, който не е изгубил човешкия си образ. „ А в Кремъл има цялостна липса морал, заради което съпротивата на Навални се е оказа несполучлива в политически проект. Ще бъде сполучлива в честен, защото Навални ще стряска сънищата на режима за доста време напред “, съобщи политологът.

„ Русия е място на най-репресивните режими и най-голямото човешко проваляне. Тя е поляризирана от морална позиция. Трудно е да се каже какво ще е бъдещето ѝ “, сподели още Минчев.

„ Положението на съветската съпротива в този момент е доста мъчно по тази причина Навални се завърна в Русия. Днес там няма фигура с размера на Навални.  

Опозицията е отслабена с неговата гибел “, категорчен беше политологът.

По думите му идните изборите в Русия са нагласени и Путин ще има потребност от още по-категорчина победа, с цел да оправдае експанзията си в Украйна.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР