Опозиция и управляващи са разделени в искания си за предсрочни

...
Опозиция и управляващи са разделени в искания си за предсрочни
Коментари Харесай

Третият мандат: ИТН, БСП и ДБ готови да го приемат, опозицията иска нови избори

Опозиция и ръководещи са разграничени в претенции си за предварителни избори допустимо най-скоро (ГЕРБ,ДСП) против още опити за сформиране на държавно управление в мандата на 47-то Народно заседание (ПП, Българска социалистическа партия, Демократична България, ИТН).

След като ГЕРБ-СДС отхвърлиха да осъществят втория мандат, от " Продължаваме промяната " оповестиха държанието им за безконтролно. " Те върнаха мандата несбъднат. Вкарват страната в поредна политическа рецесия, " разяснява ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров в Народното събрание.

Той акцентира, че за разлика от ГЕРБ-СДС, Политическа партия са създали всичко допустимо да изпълнят първия мандат, само че не са съумели да намерят нужната поддръжка за държавно управление. Сега " Продължаваме промяната " са подготвени да беседват с Българска социалистическа партия и с “Демократична България ” за общо ръководство на база написаната посред им стратегия. Ако обаче третият мандат бъде даден от президента на “Има подобен народ ”, Политическа партия ще откажат диалози, “защото те са тези, които скапаха обединението ”.

ГЕРБ са безапелационни, че сегашния парламент се е изчерпал и е време за нови избори. " Считаме, че доверието към 47 Народно събрание е изчерпано. Ясно е, че държавното управление падна с избор на съмнение. Не може да се откри формула за поддръжка каквато и да е в границите на този парламент. Ежедневната мъка, че няма кворум за съвещания на Народното събрание, няма парламентарна поддръжка, е напълно явна. В този смисъл всяко бавене на парламентарната и конституционната процедура е изцяло безсмислено “, акцентира Десислава Атанасова на излизане от президентството.

От Движение за права и свободи обявиха, че ще отидат на съвещания при президента Румен Радев, само че смятат, че „ час по-скоро “ би трябвало да се отиде на предварителни избори, разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. " Според нас, доста отговорно и доста бързо, би трябвало да тръгнем към едни идни избори. Решаването обаче на тази политическа рецесия, която пристигна със поръчката „ промяна на модела „ ГЕРБ “, виждаме, че не се случва. Новият модел е моделът на задкулисието, на олигархията, медийни и енергийни босове да редят кабинети по молове и по джипки “, сподели той.

Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и " Демократична България " са подготвени да одобряват третия мандат, в случай че им бъде връчен от президента.

“Логично е президентът да постъпи умно и всички да създадем всичко допустимо да съставим държавно управление, с цел да може българското общество да е задоволено. Ако пристигна при нас, ние ще подходим оптимално отговорно ”, съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, представен от.

Такова мнение показаха и от Българска социалистическа партия. “Ако мандатът отиде при Българска социалистическа партия, ще създадем всички старания, с цел да има постоянно държавно управление на страната ”, сподели Борислав Гуцанов.

“Това е мандат, до който се стига, когато явно в границите на политическите болшинства не може да се излъчи държавно управление. Всяка политическа групировка би трябвало да си намерения дали желае избори ”, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР